Mausteinen chimichurri-maustevoi on herkullinen lisuke esimerkiksi broilerin fileelle. Chimichurrin makumaailma sopii täydellisesti myös grillattujen kasvisten ja lihan kaveriksi, tuoden annokseen juuri sopivasti makua ja potkua. Maustevoin voi myös rullata pötköksi leivinpaperin avulla ja pakastaa, jolloin siitä on helppo leikata viipaleita tarvittaessa.
Mausteinen chimichurri-maustevoi on herkullinen lisuke esimerkiksi broilerin fileelle. Chimichurrin makumaailma sopii täydellisesti myös grillattujen kasvisten ja lihan kaveriksi, tuoden annokseen juuri sopivasti makua ja potkua. Maustevoin voi myös rullata pötköksi leivinpaperin avulla ja pakastaa, jolloin siitä on helppo leikata viipaleita tarvittaessa.
Maustevoi |
|
0,5
|
chili
|
2
|
valkosipulinkynttä
|
0,5 pnt
|
persiljaa
|
rkl
|
punaviinietikkaa
|
rypsiöljyä
|
|
suolaa
|
|
mustapippuria myllystä
|
|
300 g
|
Eleplant-pala
|
6
|
paistettua nahallista broilerin rintaleikettä
|
Laita pilkottu chili ja valkosipuli, silputtu persilja, etikka sekä loraus öljyä korkeaan astiaan. Soseuta kevyesti sauvasekoittimella ja mausta suolalla sekä pippurilla. Lisää öljyä tarvittaessa.
Vaahdota käsivatkaimella huoneenlämpöinen Eleplant ja sekoita joukkoon chimichurri.
Paista nahalliset broilerin rintaleikkeet 220-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai niin kauan, että niiden sisälämpö on 75 astetta. Annostele chimichurri-maustevoi lusikalla valmiin broilerin päälle.
Tämän reseptin on luonut Matias Haapsaari, joka on yksi Suomen Kokkimaajoukkueen huippukokeista.