Briossileipä erilaisilla täytteillä

Briossi sopii erinomaisesti täytettäväksi erilaisilla täytteillä juhlapöytään tai brunssille. Monikäyttöisessä briossissa yhdistyy rapea kuori ja kuohkea sisus. (pähkinätön, muunnettavissa vegaaniseksi)

Briossileipä erilaisilla täytteillä

Briossi sopii erinomaisesti täytettäväksi erilaisilla täytteillä juhlapöytään tai brunssille. Monikäyttöisessä briossissa yhdistyy rapea kuori ja kuohkea sisus. (pähkinätön, muunnettavissa vegaaniseksi)

1 annosta
2 h
Helppo
 
 
Annosta

Ainekset

Briossileipä

dl
maitoa
25
g
tuorehiivaa
2
rkl
sokeria
tl
suolaa
2
kananmunaa
8
dl
vehnäjauhoja
150
g
Eleplant-pala
voiteluun 20 g Eleplant-pala

Lisäksi

smetanaa
mätiä
punasipulia
tuoretta tilliä

Valmistusohje

  1. Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Murenna sekaan tuorehiiva.
  2. Lisää joukkoon sokeri, suola ja kananmunat. Sekoita.
  3. Lisää noin puolet vehnäjauhoista taikinaan ja vaivaa.
  4. Lisää pehmeä Eleplant pieninä nokareina ja loput vehnäjauhoista. Vaivaa taikinaa noin 15 minuuttia.
  5. Kohota briossitaikinaa peitettynä lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
  6. Vaivaa kohonnut taikina pöydällä tasaiseksi ja laita Eleplantilla voideltuun leipävuokaan. Anna kohota vielä noin 30 minuuttia.
  7. Paista briossi 180-asteisessa uunissa n. 40 minuuttia. Voitele pinta sulatetulla Eleplantilla ja laita vielä hetkeksi jäähtyvään uuniin vetäytymään.
  8. Leikkaa jäähtynyt briossi siivuiksi ja täytä esimerkiksi smetanalla, mädillä, punasipulilla ja tillillä tai valitsemillasi täytteillä.

Reseptistä saa vegaanisen vaihtamalla eläinperäiset maitotuotteet kasviperäisiin.
Halutessasi voit korvata kananmunan aquafaballa (1 kananmuna = 50 ml aquafabaa).