Grillatut kasvikset saavat uudenlaista syvyyttä ja makua, kun ne marinoidaan raikkaassa yrttiseoksessa jo hyvissä ajoin ennen grillausta. Sitruuna, valkosipuli ja tuoreet yrtit tekevät tästä marinadista täydellisen marinadin kasviksille, ja lopputuloksena syntyy herkullinen ja terveellinen grilliruoka. Grillikasvikset kypsyvät meheviksi mutta napakoiksi ja toimivat loistavasti kasvislisukkeena grilliruoalle. Tarjoa esimerkiksi lihan tai kalan kyljessä, tai nauti sellaisenaan kevyenä pääruokana.
Grillatut kasvikset saavat uudenlaista syvyyttä ja makua, kun ne marinoidaan raikkaassa yrttiseoksessa jo hyvissä ajoin ennen grillausta. Sitruuna, valkosipuli ja tuoreet yrtit tekevät tästä marinadista täydellisen marinadin kasviksille, ja lopputuloksena syntyy herkullinen ja terveellinen grilliruoka. Grillikasvikset kypsyvät meheviksi mutta napakoiksi ja toimivat loistavasti kasvislisukkeena grilliruoalle. Tarjoa esimerkiksi lihan tai kalan kyljessä, tai nauti sellaisenaan kevyenä pääruokana.
Yrttimarinadi |
|
2 dl
|
Eleplant juoksevaa
|
1
|
kevätsipulinipun vihreät varret hienonnettuna
|
20
|
rosmariinin lehteä hienonnettuna
|
2
|
valkosipulinkynttä hienonnettuna
|
1
|
sitruunan mehu ja kuori raastettuna
|
1,5 tl
|
rouhittua mustapippuria
|
1,5 tl
|
korianterinsiementä jauhettuna
|
1,5 tl
|
fenkolinsiementä jauhettuna
|
1 tl
|
suolaa
|
|
|
1
|
kyssäkaali
|
2
|
hunajanaurista
|
1
|
fenkoli
|
5
|
naattiporkkanaa
|
1 nippu
|
retiisejä
|