Voisilmäpullat

Voisilmäpullat ovat leivonnaisten klassikkoja, jotka hurmaavat yksinkertaisuudellaan ja maullaan. Perinteisen voisilmäpullatäytteen lisäksi voit kokeilla kinuskia tai omenahilloa, jolloin saat vaihtelua pullien makuun. Ihanat voisilmäpullat valmistuvat tällä ohjeella parissa tunnissa, ja pellillinen tuoreita pullia syntyy helposti, kunhan muistat antaa taikinan kohota rauhassa. Voisilmäpullien täyte tekee niistä meheviä ja täydellisiä kahvipöydän kruunuja.

Voisilmäpullat

Voisilmäpullat ovat leivonnaisten klassikkoja, jotka hurmaavat yksinkertaisuudellaan ja maullaan. Perinteisen voisilmäpullatäytteen lisäksi voit kokeilla kinuskia tai omenahilloa, jolloin saat vaihtelua pullien makuun. Ihanat voisilmäpullat valmistuvat tällä ohjeella parissa tunnissa, ja pellillinen tuoreita pullia syntyy helposti, kunhan muistat antaa taikinan kohota rauhassa. Voisilmäpullien täyte tekee niistä meheviä ja täydellisiä kahvipöydän kruunuja.

18 annosta
aktiivinen 45 min, passiivinen 2-3 h
Helppo
 
 
Annosta

Ainekset

Pullataikina

5
dl
kauramaitoa
22
g
kuivahiivaa
150
g
Eleplant-pala sulatettuna
2
kananmunaa
2,5
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
1,5
rkl
kardemummaa
1,5
rkl
suolaa
14
dl
vehnäjauhoa

Voisilmäpullien täyte

75
g
Eleplant-pala huoneenlämpöisenä
1,5
dl
ruokosokeria
2
tl
kardemummaa

Viimeistelyyn

1
kananmuna
1
dl
ruokosokeria

Valmistusohje

Pullataikina

  1. Lämmitä kauramaito kädenlämpöiseksi ja sekoita joukkoon kuivahiiva.
  2. Laita maito-hiivaseos yleiskoneen kulhoon ja lisää joukkoon sulatettu Eleplant sekä kananmunat.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vähitellen nesteen joukkoon.
  4. Vaivaa taikinaa yleiskoneella noin 3 minuuttia.
  5. Jos sinulla ei ole yleiskonetta sekoita kuivat aineet aluksi käsin, ja kun taikina alkaa paksuuntua siirry vaivaamiseen käsin. Jätä taikina kohoamaan lämpimään paikkaan noin 1½ –2 tunniksi.

Voisilmäpullien täyte

  1. Valmista täyte sekoittamalla käsivatkaimella sekaisin huoneenlämpöinen Eleplant, ruokosokeri ja kardemumma.

Voisilmäpullat

  1. Vaivaa taikinasta pyöreitä palloja.
  2. Laita pallot uunipellille leivinpaperin päälle. Paina sormella pallojen keskelle kolo ja täytä kolo täytteellä. Kohota pullia noin 30–45 min lämpimässä paikassa keittiöliinan alla.
  3. Esilämmitä uuni 200 asteeseen.
  4. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele pinnalle ruokosokeria.
  5. Paista voisilmpäpullia 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.