Voisilmäpullat ovat leivonnaisten klassikkoja. Voit halutessasi valella pullan pintaan esimerkiksi kinuskia tai täyttää voisilmän omenahillolla. (maidoton, sisältää kananmunaa)
Voisilmäpullat ovat leivonnaisten klassikkoja. Voit halutessasi valella pullan pintaan esimerkiksi kinuskia tai täyttää voisilmän omenahillolla. (maidoton, sisältää kananmunaa)
Taikina: |
|
5 dl
|
kauramaitoa
|
22 g
|
kuivahiivaa
|
150 g
|
Eleplant-pala sulatettuna
|
2
|
kananmunaa
|
2,5 dl
|
sokeria
|
1 tl
|
vaniljasokeria
|
1,5 rkl
|
kardemummaa
|
1,5 rkl
|
suolaa
|
14 dl
|
vehnäjauhoa
|
Täyte: |
|
75 g
|
Eleplant-pala huoneenlämpöisenä
|
1,5 dl
|
ruokosokeria
|
2 tl
|
kardemummaa
|
Viimeistelyyn: |
|
1
|
kananmuna
|
1 dl
|
ruokosokeria
|
Lämmitä kauramaito kädenlämpöiseksi ja sekoita joukkoon kuivahiiva. Laita maito-hiivaseos yleiskoneen kulhoon ja lisää joukkoon sulatettu Eleplant sekä kananmunat. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vähitellen nesteen joukkoon. Vaivaa taikinaa yleiskoneella noin 3 minuuttia. Jos sinulla ei ole yleiskonetta sekoita kuivat aineet aluksi käsin, ja kun taikina alkaa paksuuntua siirry vaivaamiseen käsin. Jätä taikina kohoamaan lämpimään paikkaan noin 1½ –2 tunniksi.
Valmista täyte sekoittamalla käsivatkaimella sekaisin huoneenlämpöinen Eleplant, ruokosokeri ja kardemumma.
Vaivaa taikinasta pyöreitä palloja. Laita pallot uunipellille leivinpaperin päälle. Paina sormella pallojen keskelle kolo ja täytä kolo täytteellä. Kohota pullia noin 30–45 min lämpimässä paikassa keittiöliinan alla. Esilämmitä uuni 200 asteeseen. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele pinnalle ruokosokeria. Paista voisilmpäpullia 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.