Vihikset ja kurkkusalaattia

Vihikset ovat uppopaistettuja kasvispiirakoita, jotka sopivat niin lounaaksi kuin iltapalaksikin. Täytettä voi muokata omien mieltymysten mukaan. Proteiinin lähteenä voi käyttää myös esimerkiksi tofua tai nyhtökauraa. Sienet voi korvata esimerkiksi kaalilla tai munakoisolla. Vihikset voi hyvin kypsentää myös uunissa. Voitele ne kananmunalla ja paista 220-asteisessa uunissa noin 1012 minuutin ajan. Voit valmistaa tällä reseptillä myös perinteiset lihapiirakat. (vegaaninen, kananmunaton, maidoton)

Vihikset ja kurkkusalaattia

Vihikset ovat uppopaistettuja kasvispiirakoita, jotka sopivat niin lounaaksi kuin iltapalaksikin. Täytettä voi muokata omien mieltymysten mukaan. Proteiinin lähteenä voi käyttää myös esimerkiksi tofua tai nyhtökauraa. Sienet voi korvata esimerkiksi kaalilla tai munakoisolla. Vihikset voi hyvin kypsentää myös uunissa. Voitele ne kananmunalla ja paista 220-asteisessa uunissa noin 1012 minuutin ajan. Voit valmistaa tällä reseptillä myös perinteiset lihapiirakat. (vegaaninen, kananmunaton, maidoton)

6 annosta
2 h 30 min
Vaikea
 
 
Annosta

Ainekset

Taikina:

3
dl
kauramaitoa
7
g
kuivahiivaa
1
tl
suolaa
0,5
rkl
sokeria
2
rkl
sulatettua Eleplantia
6,5
dl
vehnäjauhoja + 1 dl kaulimista varten

Kasvistäyte:

4,5
dl
kasvislientä
1,5
dl
risottoriisiä
3
rkl
Eleplantia
225
g
Härkis kaurajauhista
2
sipulia hienonnettuna
1
valkosipulinkynsi hienonnettuna
3
dl
sieniä (esim. kantarelleja tai herkkusieniä) hienonnettuna
1
rkl
srirachaa
1
tl
suolaa
1
tl
rouhittua mustapippuria
1
tl
kuivattua timjamia
1
tl
paprikajauhetta

Kurkkusalaatti

2
suolakurkkua
0,5
sipuli
70
g
kapriksia
10
oksaa
lehtipersiljaa
0,5
tl
rouhittua mustapippuria

Tarjoiluun:

ketsuppia
sinappia

Valmistusohje

Aloita valmistamalla taikina. Lämmitä kauramaito kädenlämpöiseksi. Lisää joukkoon kuivahiiva. Anna hiivan vaikuttaa nesteessä noin 1–2 minuuttia ja lisää joukkoon loput ainekset. Vaivaa taikina yhdeksi isoksi palloksi ja jätä liinalla peitettyyn kulhoon kohoamaan tunniksi.

Taikinan kohotessa valmista täyte. Kuumenna kasvisliemi kattilassa. Lisää joukkoon risottoriisi ja keitä kypsäksi. Kuumenna paistinpannu ja lisää pannulle Eleplant sekä Härkis. Ruskista noin 2 minuutin ajan. Lisää pannulle sipuli, valkosipuli sekä sienet ja kypsennä noin 4 minuuttia. Siirrä paistos pannulta kulhoon ja mausta lopuilla aineksilla. Laita täyte sivuun odottamaan täyttämistä.

Vaivaa taikinasta palloja, jonka jälkeen kauli taikinasta ohuita pyöreitä levyjä. Laita iso lusikallinen täytettä levyjen päälle ja taita levyjen saumat yhteen. Paina saumat tiiviiksi haarukalla. Uppopaista piirakoita 180-asteisessa öljyssä 3 minuuttia per puoli. Nosta piirakat talouspaperin päälle kuivumaan.

Hienonna suolakurkut, sipuli, kaprikset sekä lehtipersilja ja sekoita. Mausta kurkkusalaatti lopuksi mustapippurilla. Tarjoile vihikset kurkkusalaatin, ketsupin ja sinapin kanssa.