Valkosuklaa mansikkakakku

Makea valkosuklaakakkupohja kätkee sisäänsä raikasta appelsiinimoussea, tuoreita mansikoita ja paahdettua valkosuklaata. Kakku koristellaan voikreemillä ja mansikansiivuista kootuilla kukilla.

Valkosuklaa mansikkakakku

Makea valkosuklaakakkupohja kätkee sisäänsä raikasta appelsiinimoussea, tuoreita mansikoita ja paahdettua valkosuklaata. Kakku koristellaan voikreemillä ja mansikansiivuista kootuilla kukilla.

15 annosta
2 h + passiivinen 12 h
Helppo
 
 
Annosta

Ainekset

valkosuklaakakkupohja

100
g
Eleplant pala
100
g
valkosuklaata
4
kananmunaa
2
dl
sokeria
2
dl
vehnäjauhoja
0,5
dl
maissitärkkelystä
1
tl
leivinjauhetta
100
g
valkosuklaata

Appelsiinimousse

5
liivatelehteä
3
dl
kermaa
1
dl
sokeria
0,5
tl
vaniljasokeria
200
g
tuorejuustoa
0,5
dl
tuorepuristettua appelsiinimehua

Kostutukseen

1
dl
tuorepuristettua appelsiinimehua
200
g
tuoreita mansikoita

Kuorrute

400
g
Eleplant pala
6,5
dl
tomusokeria

Koristeluun

mansikoita
pensasmustikoita
tuoretta minttua
syötäviä kukkia

Valmistusohje

  1. Sulata taikinan Eleplant kattilassa ja paloittele joukkoon valkosuklaa. Sulata valkosuklaa Eleplantin joukkoon miedolla lämmöllä.
  2. Vaahdota kananmunat ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi vaahdon joukkoon varovasti käännellen.
  4. Lisää vaahdon joukkoon valkosuklaa-Eleplant-seos ja sekoita varovasti.
  5. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele noin 20 cm kokoinen kakkuvuoka Eleplantilla ja leikkaa pohjalle leivinpaperi. Kaada kakkutaikina vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 35 minuuttia. Paahda täytteen valkosuklaa kakun kanssa samassa uunissa leivinpaperilla noin 10 minuuttia, kunnes valkosuklaa on paahtunut ja muuttunut kauniin ruskeaksi.
  6. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa ja kumoa se jäähdytysritilälle. Leikkaa kakku kolmeen kerrokseen.
  7. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma ja sokeri. Lisää joukkoon vaniljasokeri ja tuorejuusto. Kuumenna appelsiinimehu kattilassa ja lisää mehun joukkoon liotetut ja puristetut liivatteet. Kaada liivateseos kermavaahdon joukkoon.
  8. Kokoa kakku irtopohjavuoan sisälle. Kostuta kakkupohjan pinta appelsiinimehulla. Siivuta kakkupohjalle mansikoita ja lisää puolet appelsiinimoussesta. Murenna pinnalle paahdettua valkosuklaata. Toista kerrokset. Lisää päälle kakun kansi ja kostuta appelsiinimehulla. Anna kakun hyytyä jääkapissa vähintään 4 tuntia, mielellään seuraavaan päivään.
  9. Vaahdota kuorrutteen huoneenlämpöinen Eleplant ja tomusokeri valkoiseksi voikreemiksi ja levitä kakun pintaan tasaiseksi kerrokseksi.
  10. Koristele mansikkakakku mansikkasiivuilla, mustikoilla, mintunlehdillä ja syötävillä kukilla.