Suolainen lettukakku on näyttävä ja herkullinen valinta, kun kaipaat terveellistä ruokaa brunssille, kevyttä mutta täyttävää tarjottavaa viikonlopun herkutteluun tai ihan vain arkista iltapalaa. Helpossa lettukakussa kerroksittain ladotut letut kätkevät sisäänsä vaahdotettua ricottaa, paahdettua vihreää parsaa, makeita kirsikkatomaatteja ja tuoretta basilikaa. Sitruunan raaste ja mustapippuri viimeistelevät täytteen pirteän makumaailman. Täytteitä voit käyttää muitakin kauden kasviksia, esimerkiksi kukkakaalia tai munakoisoa.
Suolainen lettukakku on näyttävä ja herkullinen valinta, kun kaipaat terveellistä ruokaa brunssille, kevyttä mutta täyttävää tarjottavaa viikonlopun herkutteluun tai ihan vain arkista iltapalaa. Helpossa lettukakussa kerroksittain ladotut letut kätkevät sisäänsä vaahdotettua ricottaa, paahdettua vihreää parsaa, makeita kirsikkatomaatteja ja tuoretta basilikaa. Sitruunan raaste ja mustapippuri viimeistelevät täytteen pirteän makumaailman. Täytteitä voit käyttää muitakin kauden kasviksia, esimerkiksi kukkakaalia tai munakoisoa.
Lettutaikina |
|
0,5 l
|
maitoa
|
3
|
kananmunaa
|
3 rkl
|
Eleplant juoksevaa
|
2,5 dl
|
vehnäjauhoja
|
1 tl
|
suolaa
|
|
|
1,5 dl
|
Eleplant juoksevaa lettujen paistamiseen
|
Vaahdotettu ricotta |
|
500 g
|
ricottajuustoa
|
1 dl
|
vispikermaa
|
1 tl
|
suolaa
|
0,5 tl
|
rouhittua mustapippuria
|
1
|
sitruunan kuori raastettuna
|
|
|
500 g
|
vihreää parsaa
|
0,5 tl
|
suolaa
|
1 tl
|
rouhittua mustapippuria
|
2 rkl
|
Eleplant juoksevaa
|
280 g
|
puolikuivattuja kirsikkatomaatteja valutettuna
|
0,5 ruukkua
|
basilikan lehtiä
|