Suolainen lettukakku

Suolainen lettukakku on näyttävä ja herkullinen valinta, kun kaipaat terveellistä ruokaa brunssille, kevyttä mutta täyttävää tarjottavaa viikonlopun herkutteluun tai ihan vain arkista iltapalaa. Helpossa lettukakussa kerroksittain ladotut letut kätkevät sisäänsä vaahdotettua ricottaa, paahdettua vihreää parsaa, makeita kirsikkatomaatteja ja tuoretta basilikaa. Sitruunan raaste ja mustapippuri viimeistelevät täytteen pirteän makumaailman. Täytteitä voit käyttää muitakin kauden kasviksia, esimerkiksi kukkakaalia tai munakoisoa.

 

Suolainen lettukakku

Suolainen lettukakku on näyttävä ja herkullinen valinta, kun kaipaat terveellistä ruokaa brunssille, kevyttä mutta täyttävää tarjottavaa viikonlopun herkutteluun tai ihan vain arkista iltapalaa. Helpossa lettukakussa kerroksittain ladotut letut kätkevät sisäänsä vaahdotettua ricottaa, paahdettua vihreää parsaa, makeita kirsikkatomaatteja ja tuoretta basilikaa. Sitruunan raaste ja mustapippuri viimeistelevät täytteen pirteän makumaailman. Täytteitä voit käyttää muitakin kauden kasviksia, esimerkiksi kukkakaalia tai munakoisoa.

 

10 annosta
1,5 h
Helppo
 
 
Annosta

Ainekset

Lettutaikina

0,5
l
maitoa
3
kananmunaa
3
rkl
Eleplant juoksevaa
2,5
dl
vehnäjauhoja
1
tl
suolaa
1,5
dl
Eleplant juoksevaa lettujen paistamiseen

Vaahdotettu ricotta

500
g
ricottajuustoa
1
dl
vispikermaa
1
tl
suolaa
0,5
tl
rouhittua mustapippuria
1
sitruunan kuori raastettuna
500
g
vihreää parsaa
0,5
tl
suolaa
1
tl
rouhittua mustapippuria
2
rkl
Eleplant juoksevaa
280
g
puolikuivattuja kirsikkatomaatteja valutettuna
0,5
ruukkua
basilikan lehtiä

Valmistusohje

  1. Valmista lettutaikina sekoittamalla maito, kananmunat ja Eleplant sekaisin. Lisää joukkoon vehnäjauhot sekä suola ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan turvota noin 10–15 minuutin ajan.
  2. Paista letut Eleplantissa. Anna lettujen jäähtyä huoneenlämpöisiksi.
  3. Valmista vaahdotettu ricotta sekoittamalla kaikki ainesosat kulhossa sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi.
  4. Leikkaa parsojen kannoista noin 4–5 cm pituinen pätkä pois. Kuori parsat kuorimaveitsellä ja leikkaa noin 3–4 cm pituisiksi paloiksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kuumenna Eleplant pannulla ja paahda parsoja noin 2 minuutin ajan.
  5. Kasaa suolainen lettukakku levittämällä lettujen päälle ricottajuustoa, puolikuivattuja kirsikkatomaatteja, paahdettua parsaa ja basilikan lehtiä.