Tämä täyteläinen suklaakakku on täydellinen jälkiruoka, joka valmistuu helposti vain muutamasta raaka-aineesta. Kakun kruunaa Eleplantista tehty herkullinen voikreemi. Eleplantilla tehty kreemi on suoraan nätin valkoinen!
Tämä täyteläinen suklaakakku on täydellinen jälkiruoka, joka valmistuu helposti vain muutamasta raaka-aineesta. Kakun kruunaa Eleplantista tehty herkullinen voikreemi. Eleplantilla tehty kreemi on suoraan nätin valkoinen!
Suklaakakku |
|
500 g
|
tummaa suklaata
|
500 g
|
Eleplant-pala
|
500 g
|
tomusokeria
|
8
|
kananmunaa
|
1 dl
|
tattarijauhoa
|
0,25 tl
|
suolaa
|
Voikreemi |
|
200 g
|
Eleplant-pala
|
5,5 dl
|
tomusokeria
|
1. Sulata keskikokoisessa kattilassa suklaa ja Eleplant. Sekoita tasaiseksi massaksi ja lisää joukkoon sokeri. Sekoita.
2. Lisää kananmunat yksitellen koko ajan vatkaten, jotta seoksesta tulee kreemimäinen.
3. Lisää taikinaan tattarijauhot sekä suola.
4. Kaada taikina noin 24 x 34 cm kokoiseen leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan.
5. Paista kiertoilmauunin keskitasolla 150 asteessa 40 min.
6. Anna kakun asettua kylmässä yön yli ja leikkaa annospaloiksi.
7. Vatkaa käsivatkaimella tai yleiskoneessa huoneenlämpöinen Eleplant vaahdoksi.
8. Sekoita joukkoon tomusokeri.
9. Laita voikreemi pursotinpussiin ja koristele sillä kakkupalat ennen tarjoilua.
Tämän reseptin on luonut Matias Haapsaari, joka on yksi Suomen Kokkimaajoukkueen huippukokeista.