Suklaakakku ja voikreemi

Tämä täyteläinen suklaakakku on täydellinen jälkiruoka, joka valmistuu helposti vain muutamasta raaka-aineesta. Kakun kruunaa Eleplantista tehty herkullinen voikreemi. Eleplantilla tehty kreemi on suoraan nätin valkoinen!

Suklaakakku ja voikreemi

Tämä täyteläinen suklaakakku on täydellinen jälkiruoka, joka valmistuu helposti vain muutamasta raaka-aineesta. Kakun kruunaa Eleplantista tehty herkullinen voikreemi. Eleplantilla tehty kreemi on suoraan nätin valkoinen!

12 annosta
Helppo
 
 
Annosta

Ainekset

Suklaakakku

500
g
tummaa suklaata
500
g
Eleplant-pala
500
g
tomusokeria
8
kananmunaa
1
dl
tattarijauhoa
0,25
tl
suolaa

Voikreemi

200
g
Eleplant-pala
5,5
dl
tomusokeria

Valmistusohje

1. Sulata keskikokoisessa kattilassa suklaa ja Eleplant. Sekoita tasaiseksi massaksi ja lisää joukkoon sokeri. Sekoita.

2. Lisää kananmunat yksitellen koko ajan vatkaten, jotta seoksesta tulee kreemimäinen.

3. Lisää taikinaan tattarijauhot sekä suola.

4. Kaada taikina noin 24 x 34 cm kokoiseen leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan.

5. Paista kiertoilmauunin keskitasolla 150 asteessa 40 min.

6. Anna kakun asettua kylmässä yön yli ja leikkaa annospaloiksi.

7. Vatkaa käsivatkaimella tai yleiskoneessa huoneenlämpöinen Eleplant vaahdoksi.

8. Sekoita joukkoon tomusokeri.

9. Laita voikreemi pursotinpussiin ja koristele sillä kakkupalat ennen tarjoilua.

 

Tämän reseptin on luonut Matias Haapsaari, joka on yksi Suomen Kokkimaajoukkueen huippukokeista.