Sitruunavanukkaat

Sitruunavanukas on superhelppo ja raikas jälkiruoka. Tarjoa vanukkaat koverretuista sitruunoista ja viimeistele halutessasi rapealla sokeripinnalla.

Sitruunavanukkaat

Sitruunavanukas on superhelppo ja raikas jälkiruoka. Tarjoa vanukkaat koverretuista sitruunoista ja viimeistele halutessasi rapealla sokeripinnalla.

4 annosta
30 min + passiivinen 6 h
Helppo
 
 
Annosta

Ainekset

Ainesosat

2
sitruunaa
2
dl
kuohukermaa
1
dl
sokeria
ripaus
vaniljasokeria
1
dl
sitruunamehua
50
g
Eleplant pala

Pinnalle

pienikiteistä ruokosokeria

Valmistusohje

  1. Halkaise sitruunat ja koverra sisus pois. Purista mehu talteen koverretusta sisuksesta.
  2. Laita kattilaan kerma, sokeri ja vaniljasokeri. Kiehauta ja sekoita kunnes sokeri liukenee kerman joukkoon. Kiehauta kerma kunnolla ja nosta kattila sivuun liedeltä. Lisää joukkoon sitruunamehu ja Eleplant pieninä kuutioina. Sekoita tasaiseksi.
  3. Kaada vanukasmassa koverrettuihin sitruunoihin ja anna hyytyä ainakin 6 tuntia, mielellään seuraavaan päivään.
  4. Lisää halutessasi vanukkaiden pinnalle pienikiteistä ruokosokeria ja polta sitruunavanukkaan pinta rapeaksi kaasupolttimella.