Pestoleipä aurinkokuivatulla tomaatilla

Etsitkö tarjottavaa, joka maistuu hyvältä ja on myös varma puheenaihe ruokapöydässä? Kokeile näyttävää pestoleipää, joka on sekä silmänruokaa että makuelämys! Tämä herkullinen kierreleipä sopii loistavasti sellaisenaan naposteltavaksi, täydentämään keittoja tai tapaspöydän tarjoiluksi. Ja mikä parasta, voit valmistaa tämän leivän myös helposti maidottomana ja vegaanisena vaihtamalla parmesaanin vegaaniseen vaihtoehtoon. Reseptissä hyödynnetään kuivahiivaa, mikä tekee siitä erityisen helpon valmistaa. Voit halutessasi käyttää valmispestoa, jolloin kierreleipä syntyy vielä helpommin. Erilaisia makuvariaatioita leivästä saat vaihtamalla pestoon erilaisia yrttejä. Meidän pestoresepti on todella helppo ja herkullinen, suosittelemme kokeilemaan sitä tämän leivän valmistuksessa. Herkullinen ja upea pestokierreleipä maistuu monelle! (kananmunaton)

Pestoleipä aurinkokuivatulla tomaatilla

Etsitkö tarjottavaa, joka maistuu hyvältä ja on myös varma puheenaihe ruokapöydässä? Kokeile näyttävää pestoleipää, joka on sekä silmänruokaa että makuelämys! Tämä herkullinen kierreleipä sopii loistavasti sellaisenaan naposteltavaksi, täydentämään keittoja tai tapaspöydän tarjoiluksi. Ja mikä parasta, voit valmistaa tämän leivän myös helposti maidottomana ja vegaanisena vaihtamalla parmesaanin vegaaniseen vaihtoehtoon. Reseptissä hyödynnetään kuivahiivaa, mikä tekee siitä erityisen helpon valmistaa. Voit halutessasi käyttää valmispestoa, jolloin kierreleipä syntyy vielä helpommin. Erilaisia makuvariaatioita leivästä saat vaihtamalla pestoon erilaisia yrttejä. Meidän pestoresepti on todella helppo ja herkullinen, suosittelemme kokeilemaan sitä tämän leivän valmistuksessa. Herkullinen ja upea pestokierreleipä maistuu monelle! (kananmunaton)

6 annosta
90 min
Helppo
 
 
Annosta

Ainekset

Leipätaikina

2,5
dl
vettä
1
pss
kuivahiivaa
1
tl
suolaa
25
g
Eleplant-pala
6
dl
vehnäjauhoja

Pesto

150
g
Eleplantia
1
pnt
basilikaa
0,5
pnt
persiljaa
0,5
dl
pähkinärouhetta
2
dl
parmesaaniraastetta
0,5
tl
suolaa
50
g
aurinkokuivattuja tomaatteja

Valmistusohje

Valmista pestoleivän taikina.

  1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen.
  2. Lisää suola ja sulatettu Eleplant.
  3. Vaivaa taikinaan jauhoja, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta.
  4. Kohota noin 30 minuuttia.

Valmista pesto.

  1. Sulata Eleplant ja jäähdytä. 
  2. Lisää kaikki peston ainekset tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi pestoksi.

Valmista kierreleipä.

  1. Kauli kohonnut leipätaikina jauhotetulla alustalla levyksi.
  2. Levitä levyn pinnalle pesto ja aurinkokuivatut tomaatit.
  3. Kääri taikina rullalle ja leikkaa rulla halki keskeltä pituussuuntaan.
  4. Kääri kierteelle ja kohota leipää hetki.
  5. Paista pestokierreleipää 175-asteisessa uunissa 30 minuuttia.

Tarjoile maukkaan keiton kanssa, sellaisenaan tai tapaspöydässä.