Sitruunakakku Eleplant-kuorrutteella

Herkullinen ja mehevä sitruunakakku kuorrutetaan sitruunaisella Eleplant-kuorrutteella. Kirpeän raikas kakku koristellaan pakastekuivatuilla mansikoilla ja syötävillä kukilla.

Sitruunakakku Eleplant-kuorrutteella

Herkullinen ja mehevä sitruunakakku kuorrutetaan sitruunaisella Eleplant-kuorrutteella. Kirpeän raikas kakku koristellaan pakastekuivatuilla mansikoilla ja syötävillä kukilla.

12 annosta
60 min
Helppo
 
 
Annosta

Ainekset

Taikina

150
g
Eleplant-pala
4,5
dl
gluteenitonta jauhoseosta
2
dl
sokeria
0,5
rkl
ruokasoodaa
2
dl
kauramaitoa
2
sitruunan raastettu kuori
1
dl
sitruunamehua
2
dl
vaaleaa siirappia

Kuorrute

200
g
Eleplant-pala
200
g
tomusokeria
ripaus suolaa
1
sitruunan raastettu kuori
1
rkl
sitruunamehua

Koristeluun

pakastekuivattua mansikkaa
syötäviä kukkia

Valmistusohje

  1. Sulata Eleplant kattilassa. 
  2. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon nuolijalla käännellen hieman jäähtynyt Eleplant, kauramaito, sitruunankuori ja -mehu sekä siirappi. Sekoita huolellisesti.
  3. Vuoraa leivinpaperilla n. 20 x 30 cm kokoinen uunivuoka. Kaada taikina vuokaan.
  4. Paista sitruunakakkua 160-asteisessa uunissa noin 30 minuutin ajan. 
  5. Vaahdota kuorrutteen ainekset yleiskoneessa tai käsivatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Koristele jäähtynyt kakku kuorrutteella, pakastekuivatuilla mansikoilla ja syötävillä kukilla.