Sitruunakakku Eleplant-kuorrutteella

Herkullinen ja mehevä sitruunakakku kuorrutetaan raikkaalla Eleplant-sitruunakuorrutteella. Kirpeän raikas kakku saa houkuttelevan ilmeensä pakastekuivatuista mansikoista ja syötävistä kukista, jotka tekevät siitä näyttävän tarjottavan. Sitruunainen leivonta on helppoa ja palkitsevaa, ja tästä reseptistä syntyvät sitruunapalat maistuvat varmasti koko porukalle. Mehevä rakenne ja täyteläinen sitruunan maku hurmaavat jokaisella suupalalla.

Sitruunakakku Eleplant-kuorrutteella

Herkullinen ja mehevä sitruunakakku kuorrutetaan raikkaalla Eleplant-sitruunakuorrutteella. Kirpeän raikas kakku saa houkuttelevan ilmeensä pakastekuivatuista mansikoista ja syötävistä kukista, jotka tekevät siitä näyttävän tarjottavan. Sitruunainen leivonta on helppoa ja palkitsevaa, ja tästä reseptistä syntyvät sitruunapalat maistuvat varmasti koko porukalle. Mehevä rakenne ja täyteläinen sitruunan maku hurmaavat jokaisella suupalalla.

12 annosta
60 min
Helppo
 
 
Annosta

Ainekset

Taikina

150
g
Eleplant-pala
4,5
dl
gluteenitonta jauhoseosta
2
dl
sokeria
0,5
rkl
ruokasoodaa
2
dl
kauramaitoa
2
sitruunan raastettu kuori
1
dl
sitruunamehua
2
dl
vaaleaa siirappia

Kuorrute

200
g
Eleplant-pala
200
g
tomusokeria
ripaus suolaa
1
sitruunan raastettu kuori
1
rkl
sitruunamehua

Koristeluun

pakastekuivattua mansikkaa
syötäviä kukkia

Valmistusohje

  1. Sulata Eleplant kattilassa. 
  2. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon nuolijalla käännellen hieman jäähtynyt Eleplant, kauramaito, sitruunankuori ja -mehu sekä siirappi. Sekoita huolellisesti.
  3. Vuoraa leivinpaperilla n. 20 x 30 cm kokoinen uunivuoka. Kaada taikina vuokaan.
  4. Paista sitruunakakkua 160-asteisessa uunissa noin 30 minuutin ajan. 
  5. Vaahdota kuorrutteen ainekset yleiskoneessa tai käsivatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Koristele jäähtynyt kakku kuorrutteella, pakastekuivatuilla mansikoilla ja syötävillä kukilla.