Sinisimpukat valmistuvat helposti ja nopeasti, ja niiden herkullinen maku korostuu erityisesti, kun ne kypsennetään fenkolikastikkeessa ja valkoviinissä. Tämä ohje opastaa sinisimpukoiden valmistuksessa vaihe vaiheelta, jotta lopputulos on aina mehevä ja aromaattinen. Valmistaessasi huomioi tuoreus ja puhdistus, niin saat pöytään merenelävän, joka hurmaa niin viikonlopun illallisella kuin juhlavammassakin kattauksessa.
Sinisimpukat valmistuvat helposti ja nopeasti, ja niiden herkullinen maku korostuu erityisesti, kun ne kypsennetään fenkolikastikkeessa ja valkoviinissä. Tämä ohje opastaa sinisimpukoiden valmistuksessa vaihe vaiheelta, jotta lopputulos on aina mehevä ja aromaattinen. Valmistaessasi huomioi tuoreus ja puhdistus, niin saat pöytään merenelävän, joka hurmaa niin viikonlopun illallisella kuin juhlavammassakin kattauksessa.
Merenelävät tarjoavat maukkaita makuelämyksiä yksinkertaisilla valmistustavoilla. Esimerkiksi lohipastrami, voissa haudutettua purjoa ja lime‑voikastike yhdistää raikkaan sitruksen täyteläiseen makuun.
Ainekset |
|
|
75 g
|
Eleplant-pala
|
|
1
|
shalottisipuli hienonnettuna
|
|
2
|
valkosipulinkynttä hienonnettuna
|
|
1
|
iso fenkoli ohuina suikaleina
|
|
1 tl
|
jauhettua fenkolinsiementä
|
|
1 tl
|
suolaa
|
|
1,5 kg
|
sinisimpukoita
|
|
4 dl
|
kuivaa valkoviiniä
|
|
1
|
sitruunan mehu ja kuori raastettuna
|
|
0,5 ruukku
|
lehtipersiljaa hienonnettuna
|
|
(8 timjamin oksaa)
|
|
Sulata Eleplant isossa kattilassa. Lisää kattilaan kasvikset sekä mausteet ja kuullota noin 3 minuutin ajan.
Nosta lieden tehoa ja lisää joukkoon simpukat. Sekoita muutaman kerran isolla lusikalla tai puulastalla. Lisää joukkoon valkoviini ja laita kattilaan kansi päälle. Hauduta simpukoita kannen alla noin 7–10 minuuttia.