Sinisimpukat fenkolikastikkeessa

Sinisimpukoiden lisukkeeksi sopivat erinomaisesti esimerkiksi ranskalaiset tai paahdettu maalaisleipä. Voit halutessasi lisätä simpukoiden joukkoon haudutusvaiheessa myös 1–2 dl kuohukermaa, jolloin lopputuloksesta tulee täyteläisempi.

Sinisimpukat fenkolikastikkeessa

Sinisimpukoiden lisukkeeksi sopivat erinomaisesti esimerkiksi ranskalaiset tai paahdettu maalaisleipä. Voit halutessasi lisätä simpukoiden joukkoon haudutusvaiheessa myös 1–2 dl kuohukermaa, jolloin lopputuloksesta tulee täyteläisempi.

4 annosta
30 min
Helppo
 
 
Annosta

Ainekset

Ainekset

75
g
Eleplant-pala
1
shalottisipuli hienonnettuna
2
valkosipulinkynttä hienonnettuna
1
iso fenkoli ohuina suikaleina
1
tl
jauhettua fenkolinsiementä
1
tl
suolaa
1,5
kg
sinisimpukoita
4
dl
kuivaa valkoviiniä
1
sitruunan mehu ja kuori raastettuna
0,5
ruukku
lehtipersiljaa hienonnettuna
(8 timjamin oksaa)

Valmistusohje

  1. Sulata Eleplant isossa kattilassa. Lisää kattilaan kasvikset sekä mausteet ja kuullota noin 3 minuutin ajan.
  2. Nosta lieden tehoa ja lisää joukkoon simpukat. Sekoita muutaman kerran isolla lusikalla tai puulastalla. Lisää joukkoon valkoviini ja laita kattilaan kansi päälle. Hauduta simpukoita kannen alla noin 7–10 minuuttia.