Simpukkapavlova

Näyttävä simpukkapavlova täytetään vadelmacurdilla, tuoreilla vadelmilla ja rahkamoussella. Simpukkamarengit tulee kuivata huolellisesti ja niiden valmistus vaatii vähän aikaa, mutta esille laitettaessa kakku valmistuu nopeasti.

Simpukkapavlova

Näyttävä simpukkapavlova täytetään vadelmacurdilla, tuoreilla vadelmilla ja rahkamoussella. Simpukkamarengit tulee kuivata huolellisesti ja niiden valmistus vaatii vähän aikaa, mutta esille laitettaessa kakku valmistuu nopeasti.

10 annosta
2 h + passiivinen 12 h
Keskivaikea
 
 
Annosta

Ainekset

Marenki

150
g
valkuaista
2
dl
sokeria
2,5
dl
tomusokeria
ripaus
suolaa

Vadelmacurd

1
dl
vadelmasosetta
2
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
4
keltuaista
150
g
Eleplant pala

Rahkamousse

4
dl
kuohukermaa
1
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
2
dl
maitorahkaa
1
rkl
sitruunamehua

Koristeluun

200
g
tuoreita vadelmia
syötäviä kukkia

Valmistusohje

  1. Vaahdota valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää tomusokeri ja ripaus suolaa. Vatkaa kiiltäväksi ja tasaiseksi vaahdoksi. Laita marenki pursotinpussiin.
  2. Laita uuni kuumenemaan 95 asteeseen. Leikkaa pursotinpussi auki ja pursota leivinpaperin päälle kahdelle pellille kaksi simpukankuorta aloittaen simpukan keskiviivasta (n. 20 cm) ja lisäten 4 lyhenevää raitaa keskiosan molemmin puolin, jotta saat simpukankuoren muodon. Voit halutessasi piirtää kuvion leivinpaperin alapuolelle, jotta kuviota on helpompi mukailla ja saada kaksi samankokoista simpukankuorta. Mikäli marenkia jää hieman yli, voit pursottaa leivinpaperille pieniä marenkeja, jotka voi käyttää myös pavlovan täytteenä.
  3. Kuivata marenkeja 95-asteisessa uunissa noin 2 tuntia tai kunnes tuntuvat kuivuneilta ja kovilta. Sammuta uuni ja jätä marengit kuivumaan jäähtyvään uuniin luukku hieman avonaisena esimerkiksi yön yli.
  4. Laita vadelmasose, sokeri, vaniljasokeri ja keltuaiset paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna keskilämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa. Siirrä sivuun liedeltä, lisää joukkoon kuutioitu Eleplant ja sekoita. Jäähdytä vadelmacurd.
  5. Vaahdota kerma, sokeri ja vaniljasokeri. Lisää joukkoon rahka ja sitruunamehu. Vaahdota tasaiseksi mousseksi.
  6. Kokoa simpukkapavlova marenkikuoren päälle lisäten moussea, vadelmacurdia, tuoreita vadelmia ja kukkia. Nosta päälle varovasti simpukan kuori kanneksi.