Rahkavoitaikina ja erilaiset joulutortut

Rahkavoitaikina on helppo valmistaa itse. Tällä yksinkertaisella taikinareseptillä valmistat sekä suolaisia että makeita joulutorttuja. (pähkinätön, muunnettavissa vegaaniseksi)

Rahkavoitaikina ja erilaiset joulutortut

Rahkavoitaikina on helppo valmistaa itse. Tällä yksinkertaisella taikinareseptillä valmistat sekä suolaisia että makeita joulutorttuja. (pähkinätön, muunnettavissa vegaaniseksi)

8 annosta
2 h
Helppo
 
 
Annosta

Ainekset

Rahkavoitaikina

250
g
Eleplant-pala
250
g
maitorahkaa
dl
vehnäjauhoja
ripaus suolaa
voiteluun 1 kananmuna

Makeat joulutortut

paiston kestävää marmeladia

Suolaiset joulutortut

esimerkiksi

Kylmäsavulohi joulutorttu

smetanaa
kylmäsavulohta
mätiä
tuoretta tilliä

Brie-joulutorttu

briejuustoa
kirsikkatomaatteja
timjamia

Valmistusohje

  1. Valmista ensin rahkavoitaikina.
  2. Sekoita huoneenlämpöinen Eleplant sekä maitorahka keskenään.
  3. Sekoita rasvaseokseen jauhot ja ripaus suolaa niin, että saat tasaisen taikinan. Älä vaivaa taikinaa pitkään.
  4. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin tekeytymään noin puoleksi tunniksi.
  5. Kauli taikina noin puolen sentin paksuiseksi levyksi. Taita levy nelinkerroin, ensin poikittain ja sitten pitkittäin. Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin vielä 15 minuutiksi. Näin saat lisää lehtevyyttä taikinaan.
  6. Kauli taikina jauhotetulla alustalla ja muotoile haluamasi muotoisiksi joulutortuiksi.
  7. Laita leivinpaperin päälle pellille ja voitele kananmunalla.
  8. Lisää makeisiin joulutorttuihin paistonkestävää marmeladia.
  9. Suolaiset joulutortut kannattaa täyttää vasta paiston jälkeen.
  10. Paista joulutortut 200-asteisessa uunissa 8−12 minuuttia.
  11. Suolaiset joulutortut voit täyttää esimerkiksi smetanalla, kylmäsavulohella, mädillä ja tuoreella tillillä.
  12. Kasvisversiot syntyvät helposti esimerkiksi erilaisista juustoista ja kasviksista.

Reseptistä saa vegaanisen vaihtamalla eläinperäiset maitotuotteet kasviperäisiin.