Herkulliset rahkapullat hoituvat helposti peltipullana. Leivonnainen valmistuu pehmeän pullataikinan päälle rahkasta. Rahkapullapelti viimeistellään raikkailla hedelmillä ja koristellaan mintun lehdillä. Pähkinätön.
Herkulliset rahkapullat hoituvat helposti peltipullana. Leivonnainen valmistuu pehmeän pullataikinan päälle rahkasta. Rahkapullapelti viimeistellään raikkailla hedelmillä ja koristellaan mintun lehdillä. Pähkinätön.
Pullataikina |
|
2 pss
|
kuivahiivaa
|
5 dl
|
maitoa
|
2 dl
|
sokeria
|
1 tl
|
suolaa
|
1,5 rkl
|
kardemummaa
|
12 dl
|
vehnäjauhoja
|
200 g
|
Eleplant-pala
|
Täyte |
|
500 g
|
maitorahkaa
|
4
|
kananmunaa
|
1 dl
|
sokeria
|
1 rkl
|
vaniljasokeria
|
Pinnalle |
|
0,5 kg
|
tuoreita hedelmiä: mangoa, aprikoosia, ananaskirsikkaa, appelsiinia
|
tuoretta minttua
|
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, suola ja kardemumma. Lisää puolet jauhoista ja sulatettu Eleplant. Alusta taikinaan lisää jauhoja, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Kohota taikinaa noin 30 minuuttia ja kauli jauhotetulla alustalla uunipellin kokoiseksi.
2. Levitä taikina uunipellille ja kohota taikinaa noin 20 minuuttia. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä täyte taikinan päälle niin, että reunoille jää noin 1 cm taikinareuna.
3. Paista rahkapullapeltiä 180-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia. Pilko tuoreet hedelmät, lisää ne jäähtyneen rahkapullapellin päälle ja koristele mintun lehdillä.
Reseptistä saa vegaanisen vaihtamalla eläinperäiset maitotuotteet kasviperäisiin.
Halutessasi voit korvata kananmunan aquafaballa (1 kananmuna = 50 ml aquafabaa).