Punakaalilaatikko on herkullinen ja värikäs vaihtoehto joulun perinteisille laatikoille, ja se valmistuu helposti uunissa. Tämä punakaalilaatikko-resepti sopii mainiosti joulun laatikoiden joukkoon, ja siitä saa vegaanisen vaihtamalla palvikyljen tofulla sekä käyttämällä kasvislientä. Laatikkoruoka on täyteläinen, mutta silti kevyt vaihtoehto juhlapöytään, ja se on myös täysin maidoton ja kananmunaton. Punakaalilaatikko on loistava lisä jouluruokiin tuoden vaihtelua perinteisten laatikkoruokien joukkoon, ja sen voi valmistaa helposti vaikka etukäteen.
Punakaalilaatikko on herkullinen ja värikäs vaihtoehto joulun perinteisille laatikoille, ja se valmistuu helposti uunissa. Tämä punakaalilaatikko-resepti sopii mainiosti joulun laatikoiden joukkoon, ja siitä saa vegaanisen vaihtamalla palvikyljen tofulla sekä käyttämällä kasvislientä. Laatikkoruoka on täyteläinen, mutta silti kevyt vaihtoehto juhlapöytään, ja se on myös täysin maidoton ja kananmunaton. Punakaalilaatikko on loistava lisä jouluruokiin tuoden vaihtelua perinteisten laatikkoruokien joukkoon, ja sen voi valmistaa helposti vaikka etukäteen.
Eleplantin punakaalilaatikko sopii jo värinsäkin puolesta perinteiseen joulupöytään, mausta puhumattakaan. Tämä herkullinen laatikkoruoka sopii erinomaisesti muiden joululaatikoiden rinnalle, mutta mikäli laatikoita on jo riittävästi, punakaalista voi valmistaa maukkaan kaalisalaatin tai haudutettua punakaalia. Fermentoituna se tarjoaa lisäksi hyödyllisiä maitohappobakteereita, jotka tukevat vatsan hyvinvointia. Muista kuitenkin valmistaa fermentoitu kaali jo vähintään kaksi viikkoa ennen joulua!
Ainekset |
|
800 g
|
punakaali
|
1
|
sipuli
|
80 g
|
Eleplant-pala
|
200 g
|
possun palvikylkeä kuutioituna
|
3
|
omenaa suikaloituna
|
5 oksaa
|
rosmariinia hienonnettuna
|
1,5 dl
|
kana- tai lihalientä
|
1 dl
|
mustaherukkamehua
|
0,5 dl
|
tummaa siirappia
|
0,5 tl
|
muskottipähkinää jauhettuna
|
1 rkl
|
suolaa
|
1 rkl
|
rouhittua mustapippuria
|
Pinnalle |
|
2 rkl
|
Eleplantia
|
2 rkl
|
tummaa siirappia
|