Punakaalilaatikko

Punakaalilaatikko on herkullinen ja värikäs vaihtoehto joulun perinteisille laatikoille, ja se valmistuu helposti uunissa. Tämä punakaalilaatikko-resepti sopii mainiosti joulun laatikoiden joukkoon, ja siitä saa vegaanisen vaihtamalla palvikyljen tofulla sekä käyttämällä kasvislientä. Laatikkoruoka on täyteläinen, mutta silti kevyt vaihtoehto juhlapöytään, ja se on myös täysin maidoton ja kananmunaton. Punakaalilaatikko on loistava lisä jouluruokiin tuoden vaihtelua perinteisten laatikkoruokien joukkoon, ja sen voi valmistaa helposti vaikka etukäteen.

Punakaalilaatikko

Punakaalilaatikko on herkullinen ja värikäs vaihtoehto joulun perinteisille laatikoille, ja se valmistuu helposti uunissa. Tämä punakaalilaatikko-resepti sopii mainiosti joulun laatikoiden joukkoon, ja siitä saa vegaanisen vaihtamalla palvikyljen tofulla sekä käyttämällä kasvislientä. Laatikkoruoka on täyteläinen, mutta silti kevyt vaihtoehto juhlapöytään, ja se on myös täysin maidoton ja kananmunaton. Punakaalilaatikko on loistava lisä jouluruokiin tuoden vaihtelua perinteisten laatikkoruokien joukkoon, ja sen voi valmistaa helposti vaikka etukäteen.

4 annosta
1 h 15 min
Helppo
Punakaalilaatikko

Eleplantin punakaalilaatikko tuo väriä joulupöytään

Eleplantin punakaalilaatikko sopii jo värinsäkin puolesta perinteiseen joulupöytään, mausta puhumattakaan. Tämä herkullinen laatikkoruoka sopii erinomaisesti muiden joululaatikoiden rinnalle, mutta mikäli laatikoita on jo riittävästi, punakaalista voi valmistaa maukkaan kaalisalaatin tai haudutettua punakaalia. Fermentoituna se tarjoaa lisäksi hyödyllisiä maitohappobakteereita, jotka tukevat vatsan hyvinvointia. Muista kuitenkin valmistaa fermentoitu kaali jo vähintään kaksi viikkoa ennen joulua!

 
 
Annosta

Ainekset

Ainekset

800
g
punakaali
1
sipuli
80
g
Eleplant-pala
200
g
possun palvikylkeä kuutioituna
3
omenaa suikaloituna
5
oksaa
rosmariinia hienonnettuna
1,5
dl
kana- tai lihalientä
1
dl
mustaherukkamehua
0,5
dl
tummaa siirappia
0,5
tl
muskottipähkinää jauhettuna
1
rkl
suolaa
1
rkl
rouhittua mustapippuria

Pinnalle

2
rkl
Eleplantia
2
rkl
tummaa siirappia

Valmistusohje

  1. Suikaloi punakaali ja poista kova kantaosa, Hienonna sipuli. Sulata Eleplant kasarissa.
  2. Kuullota sipulia ja punakaalia rasvassa kunnes ne ovat pehmenneet (n. 10 min).
  3. Lisää joukkoon possun palvikylki, omenat ja rosmariini. Kuullota vielä noin 5 minuutin ajan.
  4. Lisää tämän jälkeen loput ainekset ja keitä vielä noin minuutti.
  5. Lämmitä uuni 180 asteeseen.
  6. Laita laatikon ainekset uunivuokaan ja painele laatikko lastalla tiukaksi paketiksi.
  7. Lohko pintaan Eleplant-nokareet ja valuta pintaan siirappi. Paista punakaalilaatikko uunissa 20–25 minuutin ajan.