Punajuurileipä & vuohenjuustolevite

Kauniin punainen punajuurileipä kuuluu syksyyn. Helposti valmistuva maukas leipä nautitaan lämpimänä ja päälle sivellään vuohenjuustolevitettä. (kananmunaton, pähkinätön, muunnettavissa vegaaniseksi)

Punajuurileipä & vuohenjuustolevite

Kauniin punainen punajuurileipä kuuluu syksyyn. Helposti valmistuva maukas leipä nautitaan lämpimänä ja päälle sivellään vuohenjuustolevitettä. (kananmunaton, pähkinätön, muunnettavissa vegaaniseksi)

8 annosta
90 min
Helppo
 
 
Annosta

Ainekset

Leipätaikina

3
punajuurta
5
dl
keitinlientä + vettä
1
pss
kuivahiivaa
2
tl
suolaa
8
dl
vehnäjauhoja
50
g
Eleplantia

Vuohenjuustolevite

100
g
vuohenjuustoa
150
g
Eleplantia
ripaus suolaa
½
tl
kuivattua timjamia
mustapippuria myllystä

Valmistusohje

  1. Valmista punajuurileipä.
  2. Kuori ja paloittele punajuuret. Laita palat kattilaan ja lisää vettä sen verran, että palat peittyvät. Keitä kypsiksi kannen alla.
  3. Kaada vesi talteen ja soseuta kypsät punajuuret sauvasekoittimella.
  4. Mittaa punajuurisoseeseen keitinvettä ja tarvittaessa lisää vettä sen verran, että saat yhteensä puoli litraa nestettä.
  5. Sekoita kädenlämpöisen nesteen joukkoon hiiva, suola ja puolet vehnäjauhoista. Sekoita ja lisää joukkoon sulatettu Eleplant.
  6. Lisää loput jauhot vähitellen ja vaivaa tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan kohota noin 30 minuuttia.
  7. Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja jaa 2−3 osaan. Muotoile palat leiviksi ja anna leipien kohota pellillä leivinpaperin päällä vielä noin 20 minuuttia.
  8. Paista leipiä 180-asteisessa uunissa n. 30−35 minuuttia.
  9. Valmista vuohenjuustolevite.
  10. Murenna vuohenjuusto kulhoon ja lisää joukkoon pehmeä Eleplant.
  11. Sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi ja mausta levite timjamilla, suolalla ja mustapippurilla.

Tarjoile punajuurileipä vuohenjuustolevitteen kanssa.

Reseptistä saa vegaanisen vaihtamalla eläinperäiset maitotuotteet kasviperäisiin.