Pasta Alfredo

Pasta Alfredo on arkiruokien klassikko, joka valmistuu nopeasti ja maistuu aina. Tässä reseptissä kermainen pasta saa makunsa fettuccine-tuorepastasta, kuohukermasta, parmesaanista ja valkosipulista, jotka yhdessä muodostavat täyteläisen kastikkeen. Tuorepastan voit korvata esimerkiksi tagliatelle-kuivapastalla. Kyseessä on helppo ja nopea arkiruoka, joka sopii täydellisesti kiireisiin päiviin mutta tuntuu silti ylelliseltä. Viimeistele annos persiljalla ja nauti italialaisen keittiön lohturuokaa parhaimmillaan.

Pasta Alfredo

Pasta Alfredo on arkiruokien klassikko, joka valmistuu nopeasti ja maistuu aina. Tässä reseptissä kermainen pasta saa makunsa fettuccine-tuorepastasta, kuohukermasta, parmesaanista ja valkosipulista, jotka yhdessä muodostavat täyteläisen kastikkeen. Tuorepastan voit korvata esimerkiksi tagliatelle-kuivapastalla. Kyseessä on helppo ja nopea arkiruoka, joka sopii täydellisesti kiireisiin päiviin mutta tuntuu silti ylelliseltä. Viimeistele annos persiljalla ja nauti italialaisen keittiön lohturuokaa parhaimmillaan.

2 annosta
20 min
Helppo
 
 
Annosta

Ainekset

Aineosat

1
dl
Eleplant juoksevaa
2
valkosipulinkynttä hienonnettuna
1,5
tl
rouhittua mustapippuria
1,5
dl
kuohukermaa
250
g
fettuccine-tuorepastaa
55
g
parmesaaniraastetta
1
ruukku
lehtipersiljaa hienonnettuna

Valmistusohje

  1. Kuumenna Eleplant paistinpannussa. Lisää joukkoon valkosipuli sekä mustapippurirouhe ja kuullota noin 2 minuutin ajan, mutta älä ruskista. Lisää joukkoon kuohukerma.
  2. Keitä pasta kattilassa pakkauksen ohjeen mukaan (noin 2–3 minuuttia). Anna kerman keittyä miedolla lämmöllä pastan keittyessä.
  3. Lisää kypsä pasta paistinpannulle kastikkeen joukkoon. Lusikoi mukaan noin ½–1 dl pastan keitinvettä. Lisää pastan joukkoon parmesaani ja sekoita, kunnes parmesaani on sulanut kastikkeen joukkoon. Lisää tarvittaessa suolaa. Jos haluat täyteläisyyttä voit lisätä 1–2 rkl Eleplant juoksevaa kastikkeen joukkoon. Viimeistele valmis pasta alfredo hienonnetulla lehtipersiljalla.