Kalaa paistaessa pannun tulee olla tarpeeksi kuuma, jotta kalaan saa kauniin ruskean paistopinnan. Beurre blanc-kastikkeen voi tehdä myös vispilällä, mutta sauvasekoitin helpottaa valmistusta. Voit halutessasi paahtaa varsiparsakaalit uunissa. (gluteeniton, sipuliton)
Kalaa paistaessa pannun tulee olla tarpeeksi kuuma, jotta kalaan saa kauniin ruskean paistopinnan. Beurre blanc-kastikkeen voi tehdä myös vispilällä, mutta sauvasekoitin helpottaa valmistusta. Voit halutessasi paahtaa varsiparsakaalit uunissa. (gluteeniton, sipuliton)
Kuha: |
|
4
|
kuhafileetä
|
2 rkl
|
Keiju rypsiöljyä
|
suolaa
|
|
60 g
|
Eleplant-pala
|
Beurre blanc -kastike |
|
2 dl
|
valkoviiniä
|
0,5 dl
|
valkoviinietikkaa
|
0,5 dl
|
kaurakermaa
|
100 g
|
Eleplant-pala kuutioituna
|
1 rkl
|
sitruunamehua
|
ripaus suolaa
|
|
ripaus sokeria
|
|
rouhittua valkopippuria
|
|
250 g
|
varsiparsakaalia eli broccolinia
|
suolaa
|
|
1 ruukku
|
tilliä
|
Leikkaa kaloista selkä- ja vatsaruodot pois. Voit myös pyytää tätä tehtäväksi kalatiskillä. Siirrä leikatut kuhat jääkaappiin odottamaan.
Valmista beurre blanc -kastike. Keitä valkoviini ja valkoviinietikka kattilassa, kunnes jäljellä on hieman reilu desilitra. Lisää joukkoon kaurakerma. Lisää Eleplantia nesteeseen vähän kerrallaan sauvasekoitinta käyttäen. Mausta saostunut kastike sitruunamehulla, suolalla, sokerilla ja valkopippurilla.
Keitä varsiparsakaaleja suolatussa vedessä kattilassa 2 minuuttia. Siivilöi neste pois ja jäähdytä juoksevan kylmän veden alla.
Laita öljy kuumenemaan paistinpannulle. Suolaa kuhafileet molemmin puolin. Laita kalat paistumaan savuavan kuumaan öljyyn noin minuutiksi. Tarkasta lastalla kuhafileetä nostaen paistopinnan väri, sen pitäisi olla vaalean kullanruskeaa. Laske hieman lieden lämpöä ja lisää joukkoon Eleplant. Anna sen vaahdota ja ruskistua. Lusikoi vaahtoavaa Eleplantia kuhan pintaan. Kokonaisuudessaan paistamiseen menee noin 4-6 minuuttia riippuen kuhan paksuudesta.
Siirrä paistetut kuhat tarjoiluastialle. Lämmitä varsiparsakaalit laittamalla ne beurre blanc -kastikkeen joukkoon. Lusikoi kastike ja varsiparsakaalit paistetun kuhan ympärille. Viimeistele annos tillillä.