Paistettua kuhaa, varsiparsakaalia ja beurre blanc -kastiketta

Kalaa paistaessa pannun tulee olla tarpeeksi kuuma, jotta kalaan saa kauniin ruskean paistopinnan. Beurre blanc-kastikkeen voi tehdä myös vispilällä, mutta sauvasekoitin helpottaa valmistusta. Voit halutessasi paahtaa varsiparsakaalit uunissa. (gluteeniton, sipuliton)

Paistettua kuhaa, varsiparsakaalia ja beurre blanc -kastiketta

Kalaa paistaessa pannun tulee olla tarpeeksi kuuma, jotta kalaan saa kauniin ruskean paistopinnan. Beurre blanc-kastikkeen voi tehdä myös vispilällä, mutta sauvasekoitin helpottaa valmistusta. Voit halutessasi paahtaa varsiparsakaalit uunissa. (gluteeniton, sipuliton)

4 annosta
45 min
Helppo
 
 
Annosta

Ainekset

Kuha:

4
kuhafileetä
2
rkl
Keiju rypsiöljyä
suolaa
60
g
Eleplant-pala

Beurre blanc -kastike

2
dl
valkoviiniä
0,5
dl
valkoviinietikkaa
0,5
dl
kaurakermaa
100
g
Eleplant-pala kuutioituna
1
rkl
sitruunamehua
ripaus suolaa
ripaus sokeria
rouhittua valkopippuria
250
g
varsiparsakaalia eli broccolinia
suolaa
1
ruukku
tilliä

Valmistusohje

Leikkaa kaloista selkä- ja vatsaruodot pois. Voit myös pyytää tätä tehtäväksi kalatiskillä. Siirrä leikatut kuhat jääkaappiin odottamaan.

Valmista beurre blanc -kastike. Keitä valkoviini ja valkoviinietikka kattilassa, kunnes jäljellä on hieman reilu desilitra. Lisää joukkoon kaurakerma. Lisää Eleplantia nesteeseen vähän kerrallaan sauvasekoitinta käyttäen. Mausta saostunut kastike sitruunamehulla, suolalla, sokerilla ja valkopippurilla.

Keitä varsiparsakaaleja suolatussa vedessä kattilassa 2 minuuttia. Siivilöi neste pois ja jäähdytä juoksevan kylmän veden alla.

Laita öljy kuumenemaan paistinpannulle. Suolaa kuhafileet molemmin puolin. Laita kalat paistumaan savuavan kuumaan öljyyn noin minuutiksi. Tarkasta lastalla kuhafileetä nostaen paistopinnan väri, sen pitäisi olla vaalean kullanruskeaa. Laske hieman lieden lämpöä ja lisää joukkoon Eleplant. Anna sen vaahdota ja ruskistua. Lusikoi vaahtoavaa Eleplantia kuhan pintaan. Kokonaisuudessaan paistamiseen menee noin 4-6 minuuttia riippuen kuhan paksuudesta.

Siirrä paistetut kuhat tarjoiluastialle. Lämmitä varsiparsakaalit laittamalla ne beurre blanc -kastikkeen joukkoon. Lusikoi kastike ja varsiparsakaalit paistetun kuhan ympärille. Viimeistele annos tillillä.