Hollandaisekastike on tarjoiltava mahdollisimman nopeasti valmistuksen jälkeen. Kastike ei kestä uudelleen lämmittämistä. Annos sopii tarjoiltavaksi sellaisenaan tai esimerkiksi uunissa paahdetun kalan lisukkeena. (gluteeniton, sisältää kananmunaa)
Hollandaisekastike on tarjoiltava mahdollisimman nopeasti valmistuksen jälkeen. Kastike ei kestä uudelleen lämmittämistä. Annos sopii tarjoiltavaksi sellaisenaan tai esimerkiksi uunissa paahdetun kalan lisukkeena. (gluteeniton, sisältää kananmunaa)
Paahdetut maa-artisokat |
|
500 g
|
maa-artisokkaa (pestynä)
|
1 tl
|
suolaa
|
rouhittua mustapippuria myllystä
|
|
2 rkl
|
Keiju rypsiöljyä
|
100 g
|
Eleplant-pala
|
Hollandaisekastike |
|
150 g
|
Eleplant-pala sulatettuna
|
3
|
kananmunan keltuaista
|
1 rkl
|
vettä
|
1 rkl
|
sitruunamehua
|
1 rkl
|
valkoviinietikkaa
|
ripaus rouhittua valkopippuria
|
|
ripaus suolaa
|
|
1 tl
|
sitruunamehua
|
Viimeistelyyn |
|
vesikrassia
|
|
lehtitimjamia
|
Puolita maa-artisokat. Jos ne ovat hyvin pieniä, esimerkiksi peukalonpään kokoisia, jätä ne kokonaisiksi. Ripottele päälle suolaa ja mustapippuria.
Esilämmitä uuni 200 asteeseen. Kuumenna öljy paistinpannussa. Paista artisokkia pannulla kuumassa öljyssä noin 2-4 minuuttia. Lisää joukkoon Eleplant. Anna Eleplantin vaahdota ja paista artisokkia vaahdossa sekoittaen noin 2-3 minuuttia. Kaada artisokat paistinpannulta uunivuokaan ja paista uunissa noin 7-10 minuuttia kunnes artisokat ovat kypsiä.
Valmista hollandaisekastike. Sulata Eleplant kattilassa ja siirrä sivuun. Laita vettä kattilaan ja siirrä liedelle kiehumaan. Laita keltuaiset, vesi, sitruunanmehu ja valkoviinietikka kulhoon. Sekoita ainekset sekaisin vispilällä. Laita kulho liedellä olevan kattilan päälle. Vatkaa kulhossa olevaa seosta vispilällä kunnes se on saostunut ja kypsynyt. Ota kulho pois kattilan päältä ja aloita lisäämään sulaa Eleplantia hiljalleen koko ajan vatkaten, lisää Eleplantia vasta kun edellinen on imeytynyt keltuaisseokseen. Lopputuloksena on kuohkea ja paksuhko kastike, joka viimeistellään rouhitulla valkopippurilla ja suolalla. Lisää tarvittaessa lopuksi sitruunamehua.
Lusikoi hollandaisekastiketta paahdettujen maa-artisokkien päälle. Viimeistele annos timjamin lehdillä ja vesikrassin oksilla.