Klassinen omena-kaurapaistos on helppo syksyinen jälkiruoka, joka maistuu monelle. Paistoksen voi hyvin valmistaa myös päärynästä. Tarjoile herkku itse keitetyn kinuskin kera.
Klassinen omena-kaurapaistos on helppo syksyinen jälkiruoka, joka maistuu monelle. Paistoksen voi hyvin valmistaa myös päärynästä. Tarjoile herkku itse keitetyn kinuskin kera.
Omena-kaurapaistos: |
|
100 g
|
Eleplant-pala huoneenlämpöisenä
|
3 dl
|
gluteenittomia kaurahiutaleita
|
1,5 dl
|
ruokosokeria
|
1 tl
|
suolaa
|
500 g
|
makeaa kotimaista omenaa n 5 kpl
|
2 rkl
|
kanelijauhetta
|
0,5 dl
|
ruokosokeria
|
Kinuski |
|
100 g
|
ruokosokeria
|
3 dl
|
kookosmaitoa
|
1,5 rkl
|
Eleplantia
|
0,5 tl
|
suolaa
|
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita käsivatkaimella tai yleiskoneessa Eleplant, kaurahiutaleet, 1 dl ruokosokeria ja suola. Leikkaa omenat noin 1 cm paksuisiksi viipaleiksi. Sekoita keskenään kanelijauhe ja loppu ruokosokeri. Lado omenaviipaleet uunivuoan pohjalle, ripottele päälle kaneli-sokeriseosta ja levitä päälle kaurahiutalemassaa. Tee tätä kerroksittain niin, että omenat jäävät päällimmäiseksi kerrokseksi. Paista uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Valmista kinuski sulattamalla ruokosokeri kattilassa vaaleanruskeaksi karamelliksi. Lisää joukkoon kookosmaito ja keitä kunnes noin 1/3 nesteestä on haihtunut. Vatkaa vispilällä joukkoon Eleplant ja suola. Tarjoile kinuski omena-kaurapaistoksen kanssa.