Nokkoskeitto ja paistettu kuha

Kerää kevään ensimmäiset nokkoset talteen ja valmista herkullinen nokkossosekeitto, joka tarjoillaan täydellisenä makuparina paistetun kuhan kanssa. Tämä täyteläinen keitto saa aromikasta potkua tuoreista nokkosista, jotka tuovat mukanaan kevään raikkaan maun ja terveelliset ravintoaineet. Jos nokkosia ei ole saatavilla, voit korvata ne esimerkiksi tuoreella pinaatilla, joka tarjoaa myös herkullisen vaihtoehdon keittoon. Paistettu kuha täydentää keiton erinomaisesti, tarjoten herkullisen ja terveellisen proteiinilähteen ateriallesi. Kokeile tätä upeaa yhdistelmää ja ihastu sen maistuvaan makumaailmaan!

Nokkoskeitto ja paistettu kuha

Kerää kevään ensimmäiset nokkoset talteen ja valmista herkullinen nokkossosekeitto, joka tarjoillaan täydellisenä makuparina paistetun kuhan kanssa. Tämä täyteläinen keitto saa aromikasta potkua tuoreista nokkosista, jotka tuovat mukanaan kevään raikkaan maun ja terveelliset ravintoaineet. Jos nokkosia ei ole saatavilla, voit korvata ne esimerkiksi tuoreella pinaatilla, joka tarjoaa myös herkullisen vaihtoehdon keittoon. Paistettu kuha täydentää keiton erinomaisesti, tarjoten herkullisen ja terveellisen proteiinilähteen ateriallesi. Kokeile tätä upeaa yhdistelmää ja ihastu sen maistuvaan makumaailmaan!

4 annosta
45 min
Helppo
 
 
Annosta

Ainekset

Nokkoskeitto

200
g
nokkosia
50
g
Eleplantia
1
pieni sipuli
500
g
jauhoista perunaa
8
dl
maitoa
200
g
sulatejuustoa
1
tl
suolaa

Paistettu kuha

600
g
kuhafileitä
20
g
Eleplantia
1
sitruunan mehu
0,5
tl
suolaa

Valmistusohje

1. Kiehauta vesi kattilassa. Ryöppää nokkoset nopeasti kiehuvassa vedessä ja valuta.

2. Sulata Eleplant kattilassa. Lisää hienonnettu sipuli ja kuoritut, kuutioidut perunat.

3. Kuullota hetki ja lisää maito.

4. Keitä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsyneet.

5. Lisää joukkoon ryöpätyt nokkoset ja sulatejuusto.

6. Hauduta hetki ja soseuta tasaiseksi keitoksi. Mausta suolalla.

7. Paista kuhafileet pannulla Eleplantissa 2-3 minuuttia per puoli fileen koosta riippuen.

8. Mausta paistetut fileet sitruunalla ja suolalla.

9. Laita kuhafileet isoina paloina sosekeiton pinnalle ja lisää hieman rasvaa paistinpannusta.