Mustikkakorvapuustipelti tuorejuustokuorrutteella

Korvapuustipelti saa upeaa väriä ja makua mustikoista. Tuorejuustokuorrute tasapainottaa pullan makeutta ja sitoo kokonaisuuden yhteen.

Mustikkakorvapuustipelti tuorejuustokuorrutteella

Korvapuustipelti saa upeaa väriä ja makua mustikoista. Tuorejuustokuorrute tasapainottaa pullan makeutta ja sitoo kokonaisuuden yhteen.

8 annosta
aktiivinen 1 h, passiivinen 2,5 h
Helppo
 
 
Annosta

Ainekset

Taikina

2,5
dl
kauramaitoa
11
g
kuivahiivaa
80
g
Eleplant-pala sulatettuna
1,25
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
1,5
dl
inkiväärijauhetta
1
rkl
kardemummaa
1
tl
suolaa
7
dl
vehnäjauhoa

Täyte

100
g
Eleplant-pala huoneenlämpöisenä
2
rkl
kanelijauhetta
1,5
dl
sokeria
200
g
mustikkahilloa tai sokeroituja tuoreita mustikoita

Viimeistelyyn

1
kananmuna voiteluun
2
dl
raesokeria

Tuorejuustokuorrute

115
g
maustamatonta laktoositonta tuorejuustoa
60
g
Eleplant-pala huoneenlämpöisenä
2
dl
tomusokeria
0,25
dl
maitoa
ripaus suolaa

Valmistusohje

  1. Lämmitä kauramaito kädenlämpöiseksi ja sekoita joukkoon kuivahiiva. Laita maito-hiivaseos yleiskoneen kulhoon ja lisää joukkoon Eleplant.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vähitellen nesteen joukkoon. Vaivaa taikinaa yleiskoneella noin 3 minuuttia. Jos sinulla ei ole yleiskonetta sekoita kuivat aineet aluksi käsin, ja kun taikina alkaa paksuuntua siirry vaivaamiseen käsin. Jätä taikina kohoamaan lämpimään paikkaan noin 1,5–2 tunniksi.
  3. Valmista täyte. Sekoita huoneenlämpöinen Eleplant, kanelijauhe ja sokeri keskenään tasaiseksi tahnaksi.
  4. Kauli taikina noin 5 millimetrin paksuiseksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä täyte lastalla tasaiseksi kerrokseksi taikinan päälle. Levitä taikinan pinnalle mustikkahillo tai sokeroidut mustikat.
  5. Rullaa taikina pötköksi. Leikkaa pötköstä paloja vinottain ja aseta palat vierekkäin leivinpaperilla vuoratulle pellille. Voitele valmis korvapuustipelti kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista 200-asteisessa uunissa noin 12–16 minuuttia.
  6. Valmista kuorrute vatkaamalla tuorejuusto ja Eleplant käsivatkaimella. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja sekoita huolellisesti. Lisää lopuksi joukkoon maito ja suola. Laita kuorrute pursotinpussiin ja anna sen kovettua jääkaapissa noin 30 minuutin ajan.
  7. Pursota kuorrute jäähtyneen mustikkakorvapuustipellin päälle ja tarjoile.