Munakoisoschnitzel ja green goddess -salaatti

Rapeaksi paistettu munakoisoschnitzel syntyy, kun viipaloitu munakoiso kypsennetään ensin uunissa ja leivitetään sitten pankojauhoilla ja seesaminsiemenillä. Pihvit saavat herkullisen kullanruskean pinnan ja mehevän sisuksen. Sen kaveriksi sopii täydellisesti green goddess -salaatti, jossa yhdistyvät vihreät kasvikset ja raikas, yrttinen green goddess -kastike. Munakoisoschnitzel on upea kasvisruoka. Voit tarjota sen salaatin ja maustevoin tai perunamuusin kanssa.

Munakoisoschnitzel ja green goddess -salaatti

Rapeaksi paistettu munakoisoschnitzel syntyy, kun viipaloitu munakoiso kypsennetään ensin uunissa ja leivitetään sitten pankojauhoilla ja seesaminsiemenillä. Pihvit saavat herkullisen kullanruskean pinnan ja mehevän sisuksen. Sen kaveriksi sopii täydellisesti green goddess -salaatti, jossa yhdistyvät vihreät kasvikset ja raikas, yrttinen green goddess -kastike. Munakoisoschnitzel on upea kasvisruoka. Voit tarjota sen salaatin ja maustevoin tai perunamuusin kanssa.

4 annosta
aktiivinen 1 h passiivinen 1 h
Helppo
 
 
Annosta

Ainekset

Munakoisoschnitzelit

4
munakoisoa
1,5
dl
vehnäjauhoja
1
tl
suolaa
1,5
tl
kuivattua oreganoa
2
rkl
seesaminsiemeniä
2
kananmunaa
2,5
dl
pankojauhoja
1
dl
Eleplant juoksevaa

Green goddess -kastike

200
g
turkkilaista jogurttia
20
g
pinaattia
1
ruukku
lehtipersiljaa
0,5
ruukkua
mintun lehtiä
1
valkosipulinkynsi
1
sitruunan mehu ja kuori raastettuna
1
tl
rouhittua mustapippuria
1
tl
suolaa
0,5
tl
cayannepippuria
4
kpl
sydänsalaatteja lehdiksi revittynä
1
punasipuli suikaloituna
70
g
kapriksia
300
g
kirsikkatomaatteja puolitettuna
0,5
ruukku
mintun lehtiä

Valmistusohje

  1. Paina jokaiseen munakoisoon veitsellä noin 10 reikää. Kypsennä munakoisoja 200-asteisessa uunissa 55 minuutin ajan. Anna munakoisojen jäähtyä (noin 30 min) ja kuori ne sormin tai pienellä veitsellä. Kuivaa kuoritut munakoisot huolellisesti talouspaperien välissä.
  2. Sekoita vehnäjauhojen joukkoon suola, oregano ja seesaminsiemenet. Riko kananmunien rakenne rikki erillisessä kulhossa ja laita pankojauhot omaan kulhoon. Leivitä munakoisot ensin vehnäjauhoissa, kasta sen jälkeen kananmunissa ja leivitä vielä viimeisenä pankojauhoissa.
  3. Kuumenna paistinpannu keskikovalle lämmölle ja lisää pannulle Eleplant. Paista schnitzeleihin kullaruskea pinta molemmin puolin. Jos pannu kuivuu, lisää paistamisen aikana Eleplantia.
  4. Valmista green goddess -kastike soseuttamalla kaikki ainekset tehosekoittimessa. Sekoita kastike salaatin ainesten kanssa ja tarjoile munakoisoschnitzeleiden kanssa.