Marjaisa lettukakku

Marjaisa lettukakku valmistuu nopeasti ja on hyvä vaihtoehto esimerkiksi juhlapöytään täytekakun tilalle.

Marjaisa lettukakku

Marjaisa lettukakku valmistuu nopeasti ja on hyvä vaihtoehto esimerkiksi juhlapöytään täytekakun tilalle.

10 annosta
1 h
Helppo
 
 
Annosta

Ainekset

Lettutaikina

0,5
l
maitoa
3
kananmunaa
3
rkl
Eleplant juoksevaa
2,5
dl
vehnäjauhoja
1,5
rkl
sokeria
1
tl
suolaa
1,5
dl
Eleplant juoksevaa lettujen paistamiseen

Vaniljavaahto

300
g
tuorejuustoa
2
dl
vispikermaa
2
dl
tomusokeria
1
tl
vaniljasokeria
250
g
marjahilloa
400
g
tuoreita marjoja (mansikoita, vadelmia, mustikoita)
mintun lehtiä koristeluun

Valmistusohje

  1. Valmista lettutaikina sekoittamalla maito, kananmunat ja Eleplant sekaisin. Lisää joukkoon vehnäjauhot, sokeri sekä suola ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan turvota noin 10–15 minuutin ajan.
  2. Paista letut Eleplantissa. Anna lettujen jäähtyä huoneenlämpöisiksi.
  3. Valmista vaniljavaahto sekoittamalla kaikki ainekset sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi.
  4. Levitä vaniljavaahtoa, marjahilloa ja marjoja lettujen päälle kerroksittain. Viimeistele marjaisa lettukakku mintunlehdillä.