Marjaisa lettukakku

Lettukakku on herkullinen ja näyttävä tapa tarjoilla marjoja ja lettuja uudella tavalla. Tässä helpossa kesäkakussamme perinteiset letut ladotaan kerroksiksi pehmeän vaniljavaahdon, makean marjahillon ja tuoreiden mansikoiden, mustikoiden ja vadelmien kanssa. Mintunlehdet tuovat raikkautta ja viimeistelevät ilmeen. Tämä marjakakku on hiukan erilainen vaihtoehto täytekakun sijaan esimerkiksi juhliin, kesän illanistujaisiin tai vaikka mökkiviikonlopun makeaksi päätökseksi. Helppo valmistaa ja vielä helpompi ihastua.

Marjaisa lettukakku

Lettukakku on herkullinen ja näyttävä tapa tarjoilla marjoja ja lettuja uudella tavalla. Tässä helpossa kesäkakussamme perinteiset letut ladotaan kerroksiksi pehmeän vaniljavaahdon, makean marjahillon ja tuoreiden mansikoiden, mustikoiden ja vadelmien kanssa. Mintunlehdet tuovat raikkautta ja viimeistelevät ilmeen. Tämä marjakakku on hiukan erilainen vaihtoehto täytekakun sijaan esimerkiksi juhliin, kesän illanistujaisiin tai vaikka mökkiviikonlopun makeaksi päätökseksi. Helppo valmistaa ja vielä helpompi ihastua.

10 annosta
1 h
Helppo
 
 
Annosta

Ainekset

Lettutaikina

0,5
l
maitoa
3
kananmunaa
3
rkl
Eleplant juoksevaa
2,5
dl
vehnäjauhoja
1,5
rkl
sokeria
1
tl
suolaa
1,5
dl
Eleplant juoksevaa lettujen paistamiseen

Vaniljavaahto

300
g
tuorejuustoa
2
dl
vispikermaa
2
dl
tomusokeria
1
tl
vaniljasokeria
250
g
marjahilloa
400
g
tuoreita marjoja (mansikoita, vadelmia, mustikoita)
mintun lehtiä koristeluun

Valmistusohje

  1. Valmista lettutaikina sekoittamalla maito, kananmunat ja Eleplant sekaisin. Lisää joukkoon vehnäjauhot, sokeri sekä suola ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan turvota noin 10–15 minuutin ajan.
  2. Paista letut Eleplantissa. Anna lettujen jäähtyä huoneenlämpöisiksi.
  3. Valmista vaniljavaahto sekoittamalla kaikki ainekset sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi.
  4. Levitä vaniljavaahtoa, marjahilloa ja marjoja lettujen päälle kerroksittain. Viimeistele marjaisa lettukakku mintunlehdillä.