Linssibolognese ja sitruunavoispagetti

Tomaattinen linssibolognese on maistuva vegaaninen vaihtoehto perinteiselle spagetti bologneselle. Nauti linssibolognesen kanssa raikasta sitruunaspagettia. (vegaaninen, laktoositon, maidoton, kananmunaton, pähkinätön)

Linssibolognese ja sitruunavoispagetti

Tomaattinen linssibolognese on maistuva vegaaninen vaihtoehto perinteiselle spagetti bologneselle. Nauti linssibolognesen kanssa raikasta sitruunaspagettia. (vegaaninen, laktoositon, maidoton, kananmunaton, pähkinätön)

4 annosta
45 min
Helppo
 
 
Annosta

Ainekset

Bolognese-kastike

1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
punaista paprikaa
30
g
Eleplant-pala
2
tl
paprikajauhetta
1
tl
kuivattua timjamia
500
g
tomaattimurskaa
5
dl
kasvislientä
2
dl
punaisia linssejä
125
g
(½ rs) kirsikkatomaatteja
1
tl
suolaa
mustapippuria myllystä

Sitruunavoispagetti

250
g
spagettia
30
g
Eleplant-pala
1
sitruunan mehu ja kuori
ripaus suolaa

Valmistusohje

  1. Hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet ja kuutioi paprikat.
  2. Sulata Eleplant kattilassa ja lisää joukkoon hienonnetut kasvikset. Kuullota ja lisää mausteet.
  3. Lisää joukkoon tomaattimurska, kasvisliemi ja huuhdellut punaiset linssit. Anna kastikkeen hautua noin 15 minuuttia. Lisää tarvittaessa hieman vettä.
  4. Lisää joukkoon halkaistut kirsikkatomaatit.
  5. Mausta bolognese suolalla ja mustapippurilla.
  6. Keitä spagetti suolalla maustetussa vedessä. Valuta vesi pois ja laita spagetti takaisin kattilaan miedolle lämmölle.
  7. Lisää joukkoon Eleplant ja anna sulaa.
  8. Raasta spagetin joukkoon sitruunan kuori ja purista mehu. Mausta ripauksella suolaa.

Tarjoile linssibolognese sitruunavoispagetin kera ja lisää halutessasi annokseen vegaanista tai tavallista parmesan-juustoa ja tuoreita yrttejä.