Lihapullia ruskeassa kastikkeessa, perunamuusia ja suolakurkkua

Lihapullat ja muusi ruskean kastikkeen kera on kotiruokien klassikkoja. Tässä helpossa ohjeessa syntyvät parhaat lihapullat, kun muistaa, että ruskean lihapullakastikkeen valmistuksessa on tärkeää ruskistaa Eleplant ja vehnäjauhot huolellisesti. Muuten kastike ei maistu kunnolla ja väri jää vaaleaksi. Kanaliemen tilalla voi käyttää myös kasvis- tai lihalientä.

Lihapullia ruskeassa kastikkeessa, perunamuusia ja suolakurkkua

Lihapullat ja muusi ruskean kastikkeen kera on kotiruokien klassikkoja. Tässä helpossa ohjeessa syntyvät parhaat lihapullat, kun muistaa, että ruskean lihapullakastikkeen valmistuksessa on tärkeää ruskistaa Eleplant ja vehnäjauhot huolellisesti. Muuten kastike ei maistu kunnolla ja väri jää vaaleaksi. Kanaliemen tilalla voi käyttää myös kasvis- tai lihalientä.

4 annosta
50 min
Helppo
Lihapullia ruskeassa kastikkeessa, perunamuusia ja suolakurkkua

Mitä sitten lihapullien kanssa? Etsimättä tulee tietysti mieleen todellinen klassikko, perunamuusi, mutta myös uuniperunat, paahdetut juurekset, tuoresalaatti tai vaikka ruskistettu Eleplant-pasta ovat lihapullien kavereita. 

 

Lihapullien ja perunamuusin lisäksi myös nakkikastike ja persiljapotut ovat herkullista arkiruokaa.

 
 
Annosta

Ainekset

Lihapullat

0,5
dl
korppujauhoja
1
dl
vettä
1
sipuli hienonnettuna
500
g
naudan jauhelihaa
kananmuna
1
ruukku lehtipersiljaa hienonnettuna (vaihtoehtoisesti voit käyttää kuivattua persiljaa tai muuta vaihtoehtoista yrttiä, kuivattua yrttiä riittää 1 ruokalusikallinen)
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippurirouhetta
2
rkl
Keiju rypsiöljyä paistamiseen
50
g
Eleplant-pala paistamiseen

Ruskea kastike lihapullille

80
g
Eleplant-pala
1
dl
vehnäjauhoja
1
l
kanalientä
mustapippuria rouhittuna
ripaus suolaa

Perunamuusi

1
kg
jauhoisia perunoita
1,5
dl
kauramaitoa
100
g
Eleplant-pala
1
tl
suolaa

Viimeistelyyn

2
suolakurkkua viipaloituna
hienonnettua lehtipersiljaa

Valmistusohje

Lihapullat

  1. Sekoita korppujauho ja vesi keskenään.
  2. Kuullota sipuli öljyssä pannulla.
  3. Sekoita kulhossa jauheliha, turvotettu korppujauho, kananmuna, lehtipersilja, suola ja mustapippuri.
  4. Pyörittele massasta käsin lihapullia.
  5. Kuumenna paistinpannussa rypsiöljy ja paista lihapullat kypsäksi.
  6. Lisää kuumalle pannulle Eleplant ja paista vielä noin 2 minuuttia Eleplantin vaahdotessa.
  7. Siirrä lihapullat pannulta sivuun.

Ruskea kastike lihapullille

  1. Sulata Eleplant kattilassa. Lisää joukkoon vehnäjauho.
  2. Sekoita jauhoa Eleplantissa puuhaarukalla kunnes jauho on ruskistunut.
  3. Lisää joukkoon kanaliemi.
  4. Keitä kastiketta noin 20 min, muista sekoittaa tasaisin väliajoin.
  5. Mausta kastike lopuksi mustapippurilla ja suolalla.

Perunamuusi

  1. Keitä perunat kypsiksi suolatussa vedessä.
  2. Valuta perunat pois keitinvedestä.
  3. Lisää joukkoon kauramaito ja Eleplant.
  4. Vatkaa käsivatkaimella kuohkeaksi ja mausta suolalla.

Sekoita lihapullat ruskean kastikkeen joukkoon. Tarjoile perunamuusin kanssa ja viimeistele lehtipersiljalla ja suolakurkkuviipaleilla.