Lihapullat ja muusi ruskean kastikkeen kera on kotiruokien klassikkoja. Tässä helpossa ohjeessa syntyvät parhaat lihapullat, kun muistaa, että ruskean kastikkeen valmistuksessa on tärkeää ruskistaa Eleplant ja vehnäjauhot huolellisesti. Muuten kastike ei maistu kunnolla ja väri jää vaaleaksi. Kanaliemen tilalla voi käyttää myös kasvis- tai lihalientä. (sisältää gluteenia ja kananmunaa)
Lihapullat ja muusi ruskean kastikkeen kera on kotiruokien klassikkoja. Tässä helpossa ohjeessa syntyvät parhaat lihapullat, kun muistaa, että ruskean kastikkeen valmistuksessa on tärkeää ruskistaa Eleplant ja vehnäjauhot huolellisesti. Muuten kastike ei maistu kunnolla ja väri jää vaaleaksi. Kanaliemen tilalla voi käyttää myös kasvis- tai lihalientä. (sisältää gluteenia ja kananmunaa)
Lihapullat |
|
0,5 dl
|
korppujauhoja
|
1 dl
|
vettä
|
1
|
sipuli hienonnettuna
|
500 g
|
naudan jauhelihaa
|
kananmuna
|
|
1
|
ruukku lehtipersiljaa hienonnettuna (vaihtoehtoisesti voit käyttää kuivattua persiljaa tai muuta vaihtoehtoista yrttiä, kuivattua yrttiä riittää 1 ruokalusikallinen)
|
1 tl
|
suolaa
|
1 tl
|
mustapippurirouhetta
|
2 rkl
|
Keiju rypsiöljyä paistamiseen
|
50 g
|
Eleplant-pala paistamiseen
|
Ruskea kastike |
|
80 g
|
Eleplant-pala
|
1 dl
|
vehnäjauhoja
|
1 l
|
kanalientä
|
mustapippuria rouhittuna
|
|
ripaus suolaa
|
|
Perunamuusi |
|
1 kg
|
jauhoisia perunoita
|
1,5 dl
|
kauramaitoa
|
100 g
|
Eleplant-pala
|
1 tl
|
suolaa
|
Viimeistelyyn |
|
2
|
suolakurkkua viipaloituna
|
hienonnettua lehtipersiljaa
|
Valmista lihapullat.
Valmista ruskea kastike.
Valmista perunamuusi.
Sekoita lihapullat ruskean kastikkeen joukkoon. Tarjoile perunamuusin kanssa ja viimeistele lehtipersiljalla ja suolakurkkuviipaleilla.