Lihapullat ja muusi ruskean kastikkeen kera on kotiruokien klassikkoja. Tässä helpossa ohjeessa syntyvät parhaat lihapullat, kun muistaa, että ruskean lihapullakastikkeen valmistuksessa on tärkeää ruskistaa Eleplant ja vehnäjauhot huolellisesti. Muuten kastike ei maistu kunnolla ja väri jää vaaleaksi. Kanaliemen tilalla voi käyttää myös kasvis- tai lihalientä.
Lihapullat ja muusi ruskean kastikkeen kera on kotiruokien klassikkoja. Tässä helpossa ohjeessa syntyvät parhaat lihapullat, kun muistaa, että ruskean lihapullakastikkeen valmistuksessa on tärkeää ruskistaa Eleplant ja vehnäjauhot huolellisesti. Muuten kastike ei maistu kunnolla ja väri jää vaaleaksi. Kanaliemen tilalla voi käyttää myös kasvis- tai lihalientä.
Mitä sitten lihapullien kanssa? Etsimättä tulee tietysti mieleen todellinen klassikko, perunamuusi, mutta myös uuniperunat, paahdetut juurekset, tuoresalaatti tai vaikka ruskistettu Eleplant-pasta ovat lihapullien kavereita.
Lihapullien ja perunamuusin lisäksi myös nakkikastike ja persiljapotut ovat herkullista arkiruokaa.
Lihapullat |
|
0,5 dl
|
korppujauhoja
|
1 dl
|
vettä
|
1
|
sipuli hienonnettuna
|
500 g
|
naudan jauhelihaa
|
kananmuna
|
|
1
|
ruukku lehtipersiljaa hienonnettuna (vaihtoehtoisesti voit käyttää kuivattua persiljaa tai muuta vaihtoehtoista yrttiä, kuivattua yrttiä riittää 1 ruokalusikallinen)
|
1 tl
|
suolaa
|
1 tl
|
mustapippurirouhetta
|
2 rkl
|
Keiju rypsiöljyä paistamiseen
|
50 g
|
Eleplant-pala paistamiseen
|
Ruskea kastike lihapullille |
|
80 g
|
Eleplant-pala
|
1 dl
|
vehnäjauhoja
|
1 l
|
kanalientä
|
mustapippuria rouhittuna
|
|
ripaus suolaa
|
|
Perunamuusi |
|
1 kg
|
jauhoisia perunoita
|
1,5 dl
|
kauramaitoa
|
100 g
|
Eleplant-pala
|
1 tl
|
suolaa
|
Viimeistelyyn |
|
2
|
suolakurkkua viipaloituna
|
hienonnettua lehtipersiljaa
|
Sekoita lihapullat ruskean kastikkeen joukkoon. Tarjoile perunamuusin kanssa ja viimeistele lehtipersiljalla ja suolakurkkuviipaleilla.