Lehtipihvi ja upean mausteinen Cafe de Paris -kastike vievät sinut suoraan ranskalaiseen bistrotunnelmaan. Kastikkeen valmistuksessa Eleplant sulatetaan ja kuullotetaan sipulilla ja inkiväärillä, minkä jälkeen joukkoon lisätään aromikkaita yrttejä, curryjauhetta, savupaprikaa, cayennepippuria, tomaattipyreetä ja sinappia. Pihvit paistetaan kuumalla pannulla kullanruskeiksi ja tarjoillaan kastikkeen kanssa, täydellisenä ateriana niin arkeen kuin juhlaankin.
Lehtipihvi ja upean mausteinen Cafe de Paris -kastike vievät sinut suoraan ranskalaiseen bistrotunnelmaan. Kastikkeen valmistuksessa Eleplant sulatetaan ja kuullotetaan sipulilla ja inkiväärillä, minkä jälkeen joukkoon lisätään aromikkaita yrttejä, curryjauhetta, savupaprikaa, cayennepippuria, tomaattipyreetä ja sinappia. Pihvit paistetaan kuumalla pannulla kullanruskeiksi ja tarjoillaan kastikkeen kanssa, täydellisenä ateriana niin arkeen kuin juhlaankin.
Mitä lehtipihvin kanssa? Lehtipihvin seuraksi sopivat monenlaiset lisukkeet, kuten rapsakat lohkoperunat, raikas vihersalaatti tai uunissa paahdetut juurekset. Erityisen herkullinen vaihtoehto ovat perinteiset hasselbackan perunat, jotka saavat pinnalle kauniin kullanruskean värin ja pehmeän sisuksen. Myös mausteiset kasvikset tai tuore yrttivoi viimeistelevät aterian.
Cafe de paris -kastike |
|
|
100 g
|
Eleplant-pala
|
|
1
|
sipuli hienonnettuna
|
|
2
|
valkosipulinkynttä hienonnettuna
|
|
3 cm
|
pala inkivääriä kuorittuna ja hienonnettuna
|
|
1 tl
|
curryjauhetta
|
|
0,5 tl
|
savupaprikajauhetta
|
|
0,5 tl
|
cayannepippuria
|
|
1 tl
|
kuivattua oreganoa
|
|
1 tl
|
rouhittua mustapippuria
|
|
1 rkl
|
tomaattipyreetä
|
|
1 rkl
|
dijon-sinappia
|
|
6
|
suolattua sardellia tai anjovista hienonnettuna
|
|
2 rkl
|
kapriksia hienonnettuna
|
|
1
|
pienen sitruunan mehu ja kuori raastettuna
|
|
1
|
pieni ruukku lehtipersiljaa hienonnettuna
|
Lehtipihvi |
|
|
4
|
nuijittua lehtipihviä (à 150 g)
|
|
suolaa
|
|
|
rouhittua mustapippuria
|
|
|
4 rkl
|
Eleplantia
|