Lehtipihvi ja cafe de paris -kastike

Lehtipihvi ja upean mausteinen Cafe de Paris -kastike vievät sinut suoraan ranskalaiseen bistrotunnelmaan. Kastikkeen valmistuksessa Eleplant sulatetaan ja kuullotetaan sipulilla ja inkiväärillä, minkä jälkeen joukkoon lisätään aromikkaita yrttejä, curryjauhetta, savupaprikaa, cayennepippuria, tomaattipyreetä ja sinappia. Pihvit paistetaan kuumalla pannulla kullanruskeiksi ja tarjoillaan kastikkeen kanssa, täydellisenä ateriana niin arkeen kuin juhlaankin.

Lehtipihvi ja cafe de paris -kastike

Lehtipihvi ja upean mausteinen Cafe de Paris -kastike vievät sinut suoraan ranskalaiseen bistrotunnelmaan. Kastikkeen valmistuksessa Eleplant sulatetaan ja kuullotetaan sipulilla ja inkiväärillä, minkä jälkeen joukkoon lisätään aromikkaita yrttejä, curryjauhetta, savupaprikaa, cayennepippuria, tomaattipyreetä ja sinappia. Pihvit paistetaan kuumalla pannulla kullanruskeiksi ja tarjoillaan kastikkeen kanssa, täydellisenä ateriana niin arkeen kuin juhlaankin.

4 annosta
1 h
Helppo
Lehtipihvi ja cafe de paris -kastike

Lehtipihvin lisukkeet

Mitä lehtipihvin kanssa? Lehtipihvin seuraksi sopivat monenlaiset lisukkeet, kuten rapsakat lohkoperunat, raikas vihersalaatti tai uunissa paahdetut juurekset. Erityisen herkullinen vaihtoehto ovat perinteiset hasselbackan perunat, jotka saavat pinnalle kauniin kullanruskean värin ja pehmeän sisuksen. Myös mausteiset kasvikset tai tuore yrttivoi viimeistelevät aterian.

 
 
Annosta

Ainekset

Cafe de paris -kastike

100
g
Eleplant-pala
1
sipuli hienonnettuna
2
valkosipulinkynttä hienonnettuna
3
cm
pala inkivääriä kuorittuna ja hienonnettuna
1
tl
curryjauhetta
0,5
tl
savupaprikajauhetta
0,5
tl
cayannepippuria
1
tl
kuivattua oreganoa
1
tl
rouhittua mustapippuria
1
rkl
tomaattipyreetä
1
rkl
dijon-sinappia
6
suolattua sardellia tai anjovista hienonnettuna
2
rkl
kapriksia hienonnettuna
1
pienen sitruunan mehu ja kuori raastettuna
1
pieni ruukku lehtipersiljaa hienonnettuna

Lehtipihvi

4
nuijittua lehtipihviä (à 150 g)
suolaa
rouhittua mustapippuria
4
rkl
Eleplantia

Valmistusohje

Cafe de Paris -kastike

  1. Valmista kastike sulattamalla Eleplant kattilassa. Lisää joukkoon sipulit sekä inkivääri ja kuullota noin 3 minuutin ajan. 
  2. Lisää joukkoon kaikki mausteet, tomaattipyree ja sinappi. Kuullota miedolla lämmöllä noin 5 minuutin ajan, jotta saat mausteista aromit irti. Lisää joukkoon loput aineet ja nosta kattila liedeltä.

Lehtipihvin paistaminen

  1. Kuumenna paistinpannu kuumaksi. Mausta pihvit suolalla ja pippurilla juuri ennen paistamista. Lisää pannulle ruokalusikallinen Eleplantia per pihvi ja paista kypsiksi.
  2. Tarjoile valmiit lehtipihvit cafe de paris -kastikkeen kanssa. Lisukkeina voit tarjoilla esimerkiksi vinegretillä maustettua salaattia ja ranskalaisia.