Lehtipihvi ja cafe de paris -kastike

Lehtipihvi ja upean mausteinen cafe de paris -kastike vie sinut suoraan ranskalaiseen bistrotunnelmaan. Voit tehdä halutessasi kastikkeen maustevoiksi sekoittamalla ainekset huoneenlämpöiseen Eleplantiin.

Lehtipihvi ja cafe de paris -kastike

Lehtipihvi ja upean mausteinen cafe de paris -kastike vie sinut suoraan ranskalaiseen bistrotunnelmaan. Voit tehdä halutessasi kastikkeen maustevoiksi sekoittamalla ainekset huoneenlämpöiseen Eleplantiin.

4 annosta
1 h
Helppo
 
 
Annosta

Ainekset

Cafe de paris -kastike

100
g
Eleplant-pala
1
sipuli hienonnettuna
2
valkosipulinkynttä hienonnettuna
3
cm
pala inkivääriä kuorittuna ja hienonnettuna
1
tl
curryjauhetta
0,5
tl
savupaprikajauhetta
0,5
tl
cayannepippuria
1
tl
kuivattua oreganoa
1
tl
rouhittua mustapippuria
1
rkl
tomaattipyreetä
1
rkl
dijon-sinappia
6
suolattua sardellia tai anjovista hienonnettuna
2
rkl
kapriksia hienonnettuna
1
pienen sitruunan mehu ja kuori raastettuna
1
pieni ruukku lehtipersiljaa hienonnettuna
4
nuijittua lehtipihviä (à 150 g)
suolaa
rouhittua mustapippuria
4
rkl
Eleplantia

Valmistusohje

  1. Valmista kastike sulattamalla Eleplant kattilassa. Lisää joukkoon sipulit sekä inkivääri ja kuullota noin 3 minuutin ajan. Lisää joukkoon kaikki mausteet, tomaattipyree ja sinappi. Kuullota miedolla lämmöllä noin 5 minuutin ajan, jotta saat mausteista aromit irti. Lisää joukkoon loput aineet ja nosta kattila liedeltä.
  2. Kuumenna paistinpannu kuumaksi. Mausta pihvit suolalla ja pippurilla juuri ennen paistamista. Lisää pannulle ruokalusikallinen Eleplantia per pihvi ja paista kypsiksi.
  3. Tarjoile valmiit lehtipihvit cafe de paris -kastikkeen kanssa. Lisukkeina voit tarjoilla esimerkiksi vinegretillä maustettua salaattia ja ranskalaisia.