Kurkumaleipä

Pääsiäisen keltainen kurkumaleipä koostuu pienistä erilaisiin siemeniin ja kuivattuihin yrtteihin dipatuista sämpylöistä. Sekoita leivälle levite Eleplantista ja leivonnassa kulhoihin jääneistä siemenistä ja yrteistä.

Kurkumaleipä

Pääsiäisen keltainen kurkumaleipä koostuu pienistä erilaisiin siemeniin ja kuivattuihin yrtteihin dipatuista sämpylöistä. Sekoita leivälle levite Eleplantista ja leivonnassa kulhoihin jääneistä siemenistä ja yrteistä.

12 annosta
1,5 h
Helppo
 
 
Annosta

Ainekset

Taikina

50
g
Eleplant pala
5
dl
vettä
1
pss
kuivahiivaa
0,5
tl
suolaa
2
tl
kurkumaa
12,5
dl
vehnäjauhoja

Pinnalle

25
g
Eleplant pala
2
rkl
tummia seesaminsiemeniä
2
rkl
vaaleita seesaminsiemeniä
2
rkl
kurpitsan siemeniä
2
rkl
kuivattua timjamia
2
rkl
kuivattua rosmariinia
2
rkl
kuivattua basilikaa

Levite

100
g
Eleplant pala
erilaisia siemeniä ja kuivattuja yrttejä

Valmistusohje

  1. Sulata taikinan Eleplant kattilassa. 
  2. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää joukkoon suola ja kurkuma. Lisää sulatettu, hieman jäähtynyt Eleplant ja vehnäjauhoja muutamassa erässä koko ajan vaivaten, kunnes leipätaikina irtoaa kulhon reunoista. Kohota leipätaikinaa n. 30 minuuttia.
  3. Kaada kohonnut taikina jauhotetulle alustalle ja pyörittele haluamasi kokoisiksi pieniksi sämpylöiksi. Kasta sämpylöiden pinta sulatettuun Eleplantiin ja siemeniin tai yrtteihin vuorotellen ja kokoa huolellisesti voideltuun kakku -tai leipävuokaan. Paista leipää 175-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.
  4. Sekoita leivonnasta ylijääneet siemenet ja yrtit huoneenlämpöiseen Eleplantiin ja nauti levitteenä kurkumaleivälle.