Kiovan kana on lohturuokaa parhaimmillaan. Kanan voi valmistaa myös airfryerissa kypsentämällä sitä 180 asteessa noin 10 minuutin ajan. Kiovan kanan valmistukseen löytyy YouTubesta ja TikTokista erinomaisia vinkkivideoita.
Kiovan kana on lohturuokaa parhaimmillaan. Kanan voi valmistaa myös airfryerissa kypsentämällä sitä 180 asteessa noin 10 minuutin ajan. Kiovan kanan valmistukseen löytyy YouTubesta ja TikTokista erinomaisia vinkkivideoita.
Maustevoi |
|
150 g
|
Eleplant-pala huoneenlämpöisenä
|
1 ruukku
|
lehtipersiljaa hienonnettuna
|
2
|
valkosipulinkynttä raastettuna
|
1
|
sitruunan mehu ja kuori raastettuna
|
0,5 tl
|
paprikajauhetta
|
1 tl
|
rouhittua mustapippuria
|
1 tl
|
suolaa
|
Paneroidut kanafileet |
|
4
|
nahatonta broilerin rintafileetä
|
1 dl
|
vehnäjauhoja
|
1 tl
|
suolaa
|
2
|
kananmunaa
|
2 dl
|
pankojauhoja
|
Paistamiseen |
|
0,5 dl
|
rypsi- tai rapsiöljyä
|
50 g
|
Eleplant-pala
|
Paahdetulla mantelilla maustettua parsaa |
|
1 nippu
|
parsaa
|
50 g
|
Eleplant-pala
|
100 g
|
kuorittuja manteleita
|
70 g
|
pinaattia pestynä
|
0,5 tl
|
suolaa
|
0,5 tl
|
rouhittua mustapippuria
|
Ota broilerin rintafileet huoneenlämpöön tunti ennen valmistusta.
Sekoita kaikki maustevoin ainekset sähkövatkaimella kulhossa sekaisin. Siirrä valmis maustevoi pursotinpussiin.
Tee broilerfileisiin reiät työntämällä veitsi broilerin rintafileen paksummasta päädystä noin puoleen väliin asti. Pursota reikään maustevoita pursotinpussista. Paina reikä kiinni ja sulje se hammastikun avulla.
Mausta vehnäjauhot suolalla. Laita vehnäjauhot, kananmunat ja pankojauhot kukin omaan astiaan. Vatkaa munien rakenne rikki. Kasta fileet ensin vehnäjauhossa, sitten kananmunassa ja lopuksi pankojauhoissa.
Kuumenna rapsiöljy paistinpannulla kuumaksi. Paista paneroituja fileitä noin 2 minuutin ajan keskikovalla lämmöllä. Lisää Eleplant pannulle ja paista vielä noin minuutin ajan. Käännä fileet ympäri ja paista toiselta puolelta vielä noin 2–3 minuutin ajan. Kypsymisaika riippuu siitä, kuinka kauan fileet ovat saaneet temperoitua huoneenlämmössä.
Pätki parsojen kannoista noin 3 cm pätkä pois ja leikkaa parsat 3–4 osaan. Kuumenna Eleplant paistinpannulla. Paahda mantelit Eleplantissa noin 3 minuutin ajan, kunnes ne ovat kullanruskeita. Lisää pannulle parsat ja kypsennä noin 1–2 minuutin ajan. Lisää lopuksi pannulle pinaatti, suola ja mustapippuri, sekoita ja anna kypsyä noin puolen minuutin ajan. Tarjoile parsat Kiovan kanan kanssa.