Kahvi ja nutella mille crepe

Ranskalainen lettukakku mille crepe on täydellinen lisä kesän juhlapöytään. Valmistuksessa tärkeää on saada letuista mahdollisimman ohuita, jotta kakkuun saadaan paljon ohuita kerroksia.

Kahvi ja nutella mille crepe

Ranskalainen lettukakku mille crepe on täydellinen lisä kesän juhlapöytään. Valmistuksessa tärkeää on saada letuista mahdollisimman ohuita, jotta kakkuun saadaan paljon ohuita kerroksia.

12 annosta
2 h, passiivinen 2-4 h
Helppo
 
 
Annosta

Ainekset

Lettutaikina

0,5
l
maitoa
3
kananmunaa
3
rkl
Eleplant juoksevaa
2,5
dl
vehnäjauhoja
1,5
rkl
sokeria
1
tl
suolaa
1,5
dl
Eleplant juoksevaa lettujen paistamiseen

Kahvikreemi

100
g
Eleplant-pala huoneenlämpöisenä
2
dl
tomusokeria
300
g
laktoositonta tuorejuustoa
0,33
dl
vahvaa kahvia jäähdytettynä

Nutellakreemi

250
g
laktoositonta tuorejuustoa
200
g
Nutellaa

Päälle

2
dl
vispikermaa vaahdotettuna
3
rkl
kaakaojauhetta

Valmistusohje

  1. Valmista lettutaikina sekoittamalla maito, kananmunat ja Eleplant sekaisin. Lisää joukkoon vehnäjauhot, sokeri sekä suola ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan turvota noin 10–15 minuutin ajan.
  2. Paista letut Eleplantissa mahdollisimman ohuiksi. Anna valmiiden lettujen jäähtyä huoneenlämmössä ennen täyttämistä.
  3. Valmista kahvikreemi vaahdottamalla Eleplant ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto sekä kahvi ja vaahdota vielä noin 30 sekunnin ajan. Siirrä valmis kahvikuorrute sivuun odottamaan.
  4. Valmista Nutellakreemi sekoittamalla tuorejuusto ja Nutella kulhossa vispilällä tai sähkövatkaimella sekaisin.
  5. Kaasaa mille crepe levittämällä letun päälle ensin kahvikreemiä. Kasaa päälle toinen lettu ja levitä sen päälle Nutellakreemiä. Jatka kunnes kaikki letut on kasattu pinoksi. Levitä lastalla tai pursota pursotinpussilla kakun pintaan kermavaahtoa ja tomuta lopuksi siivilällä pinnalle kaakaojauhetta. 

Vinkki! Laita kakku jäähtymään jääkaappiin ennen tarjoilua 24 tunniksi tai yön yli, niin siitä tulee paremmin leikattava.