Kaalikääryleet on klassinen ruokalaji, jonka valmistaminen vaatii hieman aikaa ja vaivannäköä, mutta lopputulos kyllä palkitsee vaivannäön moninkertaisesti. Tässä reseptissä täytteenä käytetään sieniä, mutta voit korvata ne myös nyhtökauralla tai tehdä lihaisan version jauhelihasta. Uunissa kypsytetyt kaalikääryleet tarjoavat ihanan makuelämyksen, erityisesti puolukkahillon kera. Ota nämä maistuvat sienikaalikääryleet repertuaariisi, ne tarjoavat taas yhden vaihtoehdon lisää, kun mietit mitä tällä viikolla syötäisiin.
Kaalikääryleet on klassinen ruokalaji, jonka valmistaminen vaatii hieman aikaa ja vaivannäköä, mutta lopputulos kyllä palkitsee vaivannäön moninkertaisesti. Tässä reseptissä täytteenä käytetään sieniä, mutta voit korvata ne myös nyhtökauralla tai tehdä lihaisan version jauhelihasta. Uunissa kypsytetyt kaalikääryleet tarjoavat ihanan makuelämyksen, erityisesti puolukkahillon kera. Ota nämä maistuvat sienikaalikääryleet repertuaariisi, ne tarjoavat taas yhden vaihtoehdon lisää, kun mietit mitä tällä viikolla syötäisiin.
Ainekset: |
|
800 g
|
kurttukaali
|
Kaalikääryleiden täyte: |
|
50 g
|
Eleplant-pala
|
1
|
sipuli hienonnettuna
|
1
|
valkosipulinkynsi hienonnettuna
|
250 g
|
herkkusieniä hienonnettuna
|
250 g
|
tuoreita suppilovahveroita
|
1 rkl
|
suolaa
|
1 tl
|
rouhittua mustapippuria
|
2,5 dl
|
kypsää riisiä
|
1
|
ruukku persiljaa hienonnettuna
|
1 tl
|
kuivattua timjamia
|
Pintaan |
|
4 rkl
|
Eleplantia
|
0,5 dl
|
tummaa siirappia
|
Tarjoiluun |
|
1 dl
|
puolukkahilloa
|