16-20 kpl annosta
aktiivinen 2 h, passiivinen 12 h
Helppo
Suolaiset juustomunkit ovat erinomainen tarjottava vapun juhlapöytään. Voit tarjota munkit myös esimerkiksi jogurttikastikkeen kanssa tai halkaista munkit puoliksi ja täyttää ne bagelien tapaan.
Suolaiset juustomunkit ovat erinomainen tarjottava vapun juhlapöytään. Voit tarjota munkit myös esimerkiksi jogurttikastikkeen kanssa tai halkaista munkit puoliksi ja täyttää ne bagelien tapaan.
Munkkitaikina |
|
1,5 dl
|
Maitoa kylmänä
|
11 g
|
Kuivahiivaa
|
8,5 dl
|
Vehnäjauhoja
|
0,75 dl
|
Sokeria
|
1,5 tl
|
Suolaa
|
4
|
Kananmunaa
|
70 g
|
Eleplant pala sulatettuna
|
250 g
|
Emmentaljuustoraastetta
|
1,5 dl
|
Vehnäjauhoja munkkien muotoiluun
|
1 l
|
rypsi- tai rapsiöljyä uppopaistamiseen
|
Tonnatto-dippi |
|
140 g
|
Tonnikalapaloja öljyssä valutettuna
|
1
|
Sitruunan mehu ja kuori raastettuna
|
4 rkl
|
Majoneesia
|
6
|
Sardelli- tai anjovisfileetä
|
3 rkl
|
Kapriksia
|
0,5
|
Ruukku lehtipersiljaa
|
0,5
|
Ruukku basilikaa
|
0,25 dl
|
Vettä
|
0,5 tl
|
Rouhittua mustapippuria
|
1
|
Valkosipulinkynsi raastettuna
|
1 tl
|
Sokeria
|
1 dl
|
Rypsi- tai oliiviöljyä
|
Viimeistelyyn |
|
Raastettua parmesania
|