Juustokreemillä täytetyt tuulihatut

Tuulihattujen ei tarvitse aina olla makeita. Näihin tuulihattuihin sopii reseptissä olevan omenahillokkeen lisäksi myös esimerkiksi viikuna- tai herukkahillo. Resepti on grammoina, koska mittasuhteiden tarkkuus on tärkeää tuulihattujen valmistuksessa.

Juustokreemillä täytetyt tuulihatut

Tuulihattujen ei tarvitse aina olla makeita. Näihin tuulihattuihin sopii reseptissä olevan omenahillokkeen lisäksi myös esimerkiksi viikuna- tai herukkahillo. Resepti on grammoina, koska mittasuhteiden tarkkuus on tärkeää tuulihattujen valmistuksessa.

12 annosta
aktiivinen 1,5 h passiivinen 5 h
Helppo
 
 
Annosta

Ainekset

Tuulihattutaikina

115
g
Eleplant-pala
240
g
laktoositonta maitojuomaa
3
g
suolaa
14
g
sokeria
125
g
vehnäjauhoja
4
kananmunaa

Västerbottenjuustokreemi

2
liivatelehteä
3
dl
kuohukermaa
2
kananmunan keltuaista
200
g
Västerbotten-juustoa raastettuna
200
g
tuorejuustoa
3
rkl
juoksevaa hunajaa
50
g
Eleplant-pala kylminä kuutioina

Omenahilloke

5
syysomenaa
1
rkl
omenaviinietikkaa
0,5
tl
suolaa
2
rkl
juoksevaa hunajaa

Valmistusohje

  1. Kuumenna Eleplant, maito, suola ja sokeri kattilassa. Lisää joukkoon vehnäjauhot ja sekoita nuolijalla, kunnes taikina irtoaa kattilan reunoilta. Siirrä taikina kulhoon tai yleiskoneen kulhoon. Vatkaa taikinaa käsivatkaimella tai yleiskoneessa ja lisää kananmunat joukkoon yksitellen. Siirrä taikina pursotinpussiin ja jääkaappiin jäähtymään noin 2 tunniksi. 
  2. Pursota jäähtyneestä taikinasta leivinpaperille halkaisijaltaan noin 3 cm leveitä ja 1 cm korkeita ”palloja”. Paista tuulihattuja 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia, tiputa uunin lämpötilaa 175 asteeseen ja paista vielä 10 minuuttia. Älä avaa uunin ovea paistamisen aikana, koska tuulihatut saattavat lässähtää. Anna tuulihattujen jäähtyä ennen tarjoilua.
  3. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
  4. Kuumenna kuohukerma kattilassa kiehuvaksi. Ota kattila sivuun liedeltä ja vatkaa vispilällä joukkoon keltuaiset. Aseta kattila takaisin liedelle ja kypsennä keskikovalla lämmöllä varovasti 82 asteiseksi. Voit halutessasi kypsentää keltuaiset ja kerman myös vesihauteessa kulhossa kiehuvan veden päällä.
  5. Lisää joukkoon Västerbotten-juusto. Kun juusto on sulanut, soseuta joukkoon tuorejuusto, puristetut liivatelehdet ja hunaja. Soseuta viimeisenä joukkoon kylmät Eleplant kuutiot. Siirrä kreemimassa jääkaappiin hyytymään vähintään 5 tunniksi.
  6. Vatkaa jäähtynyt juustokreemi vispilällä varovasti ja siirrä pursotinpussiin.
  7. Lohko omenat neljään osaan ja poista lohkoista siemenkodat. Aseta omenat leivinpaperilla vuoratulle pellille kuoripuolet ylöspäin. Paahda 180-asteisessa uunissa 15 minuutin ajan, kunnes omena ovat pehmeitä. Anna omenoiden jäähtyä huoneenlämmössä 20 minuuttia.
  8. Koverra lusikalla omenat kulhoon. Heitä kuoret pois. Sekoita haarukalla omenoiden joukkoon loput ainekset. Siirrä valmis hilloke jääkaappiin odottamaan tarjoilua.
  9. Leikkaa jäähtyneet tuulihatut keskeltä halki. Täytä tuulihatut juustokreemillä sekä hillokkeella ja tarjoile.