Täytetyt munakoisot

Harissalla ja fetallatäytetyt munakoisot on näyttävä ruoka, jonka voi helposti parittaa esimerkiksi kanan kanssa. Täyte valmistetaan kasviksista, sipulista ja valkosipulista, ja savuinen harissa-kastike tuo mukavasti lämpöä ja syvyyttä makuun. Koverretussa munakoisossa olevan täytteen ja kastikkeen pinnalle murustettu, suolaisen pehmeä feta viimeistelee annoksen. Reseptistä saat vegaanisen korvaamalla fetan esimerkiksi kikherneillä.

Täytetyt munakoisot

Harissalla ja fetallatäytetyt munakoisot on näyttävä ruoka, jonka voi helposti parittaa esimerkiksi kanan kanssa. Täyte valmistetaan kasviksista, sipulista ja valkosipulista, ja savuinen harissa-kastike tuo mukavasti lämpöä ja syvyyttä makuun. Koverretussa munakoisossa olevan täytteen ja kastikkeen pinnalle murustettu, suolaisen pehmeä feta viimeistelee annoksen. Reseptistä saat vegaanisen korvaamalla fetan esimerkiksi kikherneillä.

4 annosta
aktiivinen 1 h passiivinen 1 h
Helppo
Täytetyt munakoisot

Lisukesalaatti

Raikas Green Goddess -salaatti toimii täydellisenä parina täytetyille munakoisoille. Sen yrttinen ja kermaisen pehmeä maku tasapainottaa harissan tulisuutta ja tekee annoksesta kevyen, mutta täyteläisen kokonaisuuden.

 
 
Annosta

Ainekset

Munakoisot

4
munakoisoa
1,5
tl
suolaa
4
rkl
Eleplant juoksevaa munakoison paahtamiseen

Harissakastike

4
rkl
Eleplant juoksevaa kasvisten paistamiseen
1
sipuli kuutioituna
1
valkosipulinkynsi hienonnettuna
1
iso kesäkurpitsa kuutioituna
3
suippopaprikaa hienonnettuna
0,5
tl
suolaa
0,5
tl
mustapippuria
2,5
dl
smoky harissa -ateriakastiketta
1
ruukku lehtipersiljaa hienonnettuna
200
g
fetajuustoa

Valmistusohje

Munakoison valmistus

  1. Halkaise munakoisot puoliksi ja tee leikkuupintaan veitsellä viiltoja.
  2. Ripottele suola munakoisojen pintaan ja itketä niitä noin 45 minuutin ajan.
  3. Purista munakoisoista suurimmat nesteet pois. Aseta munakoisot leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja valele niiden pintaan 4 rkl Eleplant juoksevaa.
  4. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 30 minuutin ajan, kunnes munakoison liha on kypsää. Nosta munakoisot huoneenlämpöön jäähtymään.

Harissakastike

  1. Kuumenna loput 4 rkl Eleplant juoksevaa paistinpannulla.
  2. Paista sipulia ja valkosipulia ensin noin 2–3 minuutin ajan.
  3. Lisää sen jälkeen pannulle kesäkurpitsa, paprika, suola sekä mustapippuri ja jatka paistamista noin 3 minuutin ajan, kunnes kasvikset ovat saaneet kevyesti väriä.
  4. Lisää joukkoon harissa ja keitä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.
  5. Koverra munakoisojen liha lusikalla ja lisää kastikkeen joukkoon. Säästä koverretut munakoisojen kuoret. Kastike paksuuntuu munakoisosta tahnamaiseksi. Mausta tahna lopuksi hienonnetulla lehtipersiljalla.
  6. Täytä munakoisot lämpimällä tahnalla ja viimeistele täytetyt munakoisot lopuksi murustetulla fetajuustolla.