Täytetyt munakoisot

Täytetyt munakoisot ovat näyttävä ruoka, joita voi helposti parittaa esimerkiksi kanan kanssa. Reseptistä saat vegaanisen korvaamalla fetan esimerkiksi kikherneillä.

 

Täytetyt munakoisot

Täytetyt munakoisot ovat näyttävä ruoka, joita voi helposti parittaa esimerkiksi kanan kanssa. Reseptistä saat vegaanisen korvaamalla fetan esimerkiksi kikherneillä.

 

4 annosta
aktiivinen 1 h passiivinen 1 h
Helppo
 
 
Annosta

Ainekset

Ainekset

4
munakoisoa
1,5
tl
suolaa
4
rkl
Eleplant juoksevaa munakoison paahtamiseen
4
rkl
Eleplant juoksevaa kasvisten paistamiseen
1
sipuli kuutioituna
1
valkosipulinkynsi hienonnettuna
1
iso kesäkurpitsa kuutioituna
3
suippopaprikaa hienonnettuna
0,5
tl
suolaa
0,5
tl
mustapippuria
2,5
dl
smoky harissa -ateriakastiketta
1
ruukku lehtipersiljaa hienonnettuna
200
g
fetajuustoa

Valmistusohje

  1. Halkaise munakoisot puoliksi ja tee leikkuupintaan veitsellä viiltoja. Ripottele suola munakoisojen pintaan ja itketä niitä noin 45 minuutin ajan.
  2. Purista munakoisoista suurimmat nesteet pois. Aseta munakoisot leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja valele niiden pintaan 4 rkl Eleplant juoksevaa. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 30 minuutin ajan, kunnes munakoison liha on kypsää. Nosta munakoisot huoneenlämpöön jäähtymään.
  3. Kuumenna loput 4 rkl Eleplant juoksevaa paistinpannulla. Paista sipulia ja valkosipulia ensin noin 2–3 minuutin ajan. Lisää sen jälkeen pannulle kesäkurpitsa, paprika, suola sekä mustapippuri ja jatka paistamista noin 3 minuutin ajan, kunnes kasvikset ovat saaneet kevyesti väriä. Lisää joukkoon harissa ja keitä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.
  4. Koverra munakoisojen liha lusikalla ja lisää kastikkeen joukkoon. Säästä koverretut munakoisojen kuoret. Kastike paksuuntuu munakoisosta tahnamaiseksi. Mausta tahna lopuksi hienonnetulla lehtipersiljalla.
  5. Täytä munakoisot lämpimällä tahnalla ja viimeistele täytetyt munakoisot lopuksi murustetulla fetajuustolla.