Harissalla ja fetallatäytetyt munakoisot on näyttävä ruoka, jonka voi helposti parittaa esimerkiksi kanan kanssa. Täyte valmistetaan kasviksista, sipulista ja valkosipulista, ja savuinen harissa-kastike tuo mukavasti lämpöä ja syvyyttä makuun. Koverretussa munakoisossa olevan täytteen ja kastikkeen pinnalle murustettu, suolaisen pehmeä feta viimeistelee annoksen. Reseptistä saat vegaanisen korvaamalla fetan esimerkiksi kikherneillä.
Harissalla ja fetallatäytetyt munakoisot on näyttävä ruoka, jonka voi helposti parittaa esimerkiksi kanan kanssa. Täyte valmistetaan kasviksista, sipulista ja valkosipulista, ja savuinen harissa-kastike tuo mukavasti lämpöä ja syvyyttä makuun. Koverretussa munakoisossa olevan täytteen ja kastikkeen pinnalle murustettu, suolaisen pehmeä feta viimeistelee annoksen. Reseptistä saat vegaanisen korvaamalla fetan esimerkiksi kikherneillä.
Raikas Green Goddess -salaatti toimii täydellisenä parina täytetyille munakoisoille. Sen yrttinen ja kermaisen pehmeä maku tasapainottaa harissan tulisuutta ja tekee annoksesta kevyen, mutta täyteläisen kokonaisuuden.
Munakoisot |
|
|
4
|
munakoisoa
|
|
1,5 tl
|
suolaa
|
|
4 rkl
|
Eleplant juoksevaa munakoison paahtamiseen
|
Harissakastike |
|
|
4 rkl
|
Eleplant juoksevaa kasvisten paistamiseen
|
|
1
|
sipuli kuutioituna
|
|
1
|
valkosipulinkynsi hienonnettuna
|
|
1
|
iso kesäkurpitsa kuutioituna
|
|
3
|
suippopaprikaa hienonnettuna
|
|
0,5 tl
|
suolaa
|
|
0,5 tl
|
mustapippuria
|
|
2,5 dl
|
smoky harissa -ateriakastiketta
|
|
1
|
ruukku lehtipersiljaa hienonnettuna
|
|
200 g
|
fetajuustoa
|
|
|
|