Sitruuna-unikonsiemenkakku

Herkullinen sitruuna-unikonsiemenkakku koristellaan kirpeällä sitruunatahnalla ja makealla italialaisella marengilla. Näyttävä kakku sopii moneen juhlaan tarjottavaksi.

Sitruuna-unikonsiemenkakku

Herkullinen sitruuna-unikonsiemenkakku koristellaan kirpeällä sitruunatahnalla ja makealla italialaisella marengilla. Näyttävä kakku sopii moneen juhlaan tarjottavaksi.

15 annosta
1,5 h
Helppo
 
 
Annosta

Ainekset

Ainesosat

400
g
Eleplant pala
4
dl
sokeria
6
kananmunaa
1
rkl
vaniljasokeria
2
rkl
unikonsiemeniä
3
dl
mantelijauhoja
4
tl
leivinjauhetta
2
sitruunan raastettu kuori
2
sitruunanmehu
5
dl
vehnäjauhoja

Italialainen marenki

2,5
dl
sokeria
1
dl
vettä
4
valkuaista

Koristeluun

italiaista marenkia
1
prk
lemon curdia
1
rkl
unikonsiemeniä
1
tl
raastettua sitruunan kuorta
syötäviä kukkia

Valmistusohje

  1. Vatkaa huoneenlämpöinen Eleplant ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon yksitellen kananmunat.
  2. Sekoita toisessa astiassa vaniljasokeri, unikonsiemenet, mantelijauhe ja leivinjauhe. Lisää seos taikinaan vatkaten. Lisää joukkoon sitruunan kuoriraaste ja – mehu. Lisää lopuksi joukkoon vehnäjauhot käännellen.
  3. Vuoraa leivinpaperilla noin 20 x 30 cm kakkuvuoka ja kaada taikina vuokaan.
  4. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hyvin ennen koristelua.
  5. Laita sokeri ja vesi kattilaan. Vaahdota samaan aikaan valkuaiset vaahdoksi. Anna sokeriseoksen kiehua miedolla lämmöllä vaahdotuksen ajan. Kun seos kuplii, lisää sokeriliemi valkuaisvaahdon joukkoon ohuena nauhana koko ajan vatkaten.
  6. Koristele jäähtynyt unikonsiemenkakku italialaisella marengilla, lemon curdilla, unikonsiemenillä, raastetulla sitruunan kuorella ja syötävillä kukilla.