Ruskistettu Eleplant pasta ja rapeat patonkipalat

Herkullisen helppo pasta Eleplantin avulla! Vain muutama ainesosa ja paljon makua, Eleplantin avulla saat ihanan, paahteisen ja täyteläisen maun helppoon pastaan.

Ruskistettu Eleplant pasta ja rapeat patonkipalat

Herkullisen helppo pasta Eleplantin avulla! Vain muutama ainesosa ja paljon makua, Eleplantin avulla saat ihanan, paahteisen ja täyteläisen maun helppoon pastaan.

4 annosta
30 min
Helppo
 
 
Annosta

Ainekset

Pasta:

500
g
pitkää kuivapastaa, esim. tagliatelle
2
dl
pastan keitinvettä
115
g
Eleplant-rasialevitettä
60
g
hienoksi raastettua parmesania tai pecorinoa
suolaa
Viimeistelyyn vastarouhittua mustapippuria ja sitruunaa

Patonkipalat:

Esipaistettu patonki
Eleplant-rasialevitettä
kuivattua oreganoa

Valmistusohje

1. Leikkaa esipaistettu patonki vinopaloiksi.

2. Voitele reilusti Eleplantilla ja ripottele päälle oreganoa.

3. Nosta 200C uuniin ja paista kunnes kullanruskeita ja rapeita (n. 12-15min).

4. Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi ja mausta reilusti suolalla. Laita pasta kattilaan.

5. Aloita kastikkeen valmistus. Ruskista laakeassa isossa kasarissa, keskilämmöllä Eleplant, koko ajan sekoitellen ja tarkkaillen. Jatka ruskistusta kunnes Eleplant on kullanruskeaa ja tuoksuu paahteiselta. Tähän menee n. 4-6 minuuttia, riippuen lämmöstä ja pannusta.

6. Siirrä pannu liedeltä ja lisää joukkoon keitetty pasta. Sekoita ja lisää juusto ja keitinvesi (vähitellen koko ajan sekoittaen). Juuston, veden ja Eleplantin yhdistyminen muodostaa kastikkeen joka tarttuu pastan pintaan.

7. Nostele pasta lautasille ja viimeistele annokset vastarouhitulla pippurilla sekä tuoreella sitruunanmehulla.

Tarjoile rapeiden patonkipalojen kera.

 

Vinkki:
– Mausta halutessasi patonkipaloja hieromalla niiden pintaa valkosipulin kynnellä (paiston jälkeen).
– Voit lisätä pastaan lopuksi myös tuoreita yrttejä, esim. lehtipersilja sopii tähän hyvin!

 

Resepti on yhteistyöresepti Ella Ristkari-Pohjalaisen kanssa.