Jos etsit oikein makoisan sienipiirakan ohjetta, tässä sinulle sellainen. Uskallamme jopa väittää, että tämä on paras koskaan maistamasi sienipiirakka. Piirakan valmistuksessa on tärkeää, että pohjasta tulee tarpeeksi ohut. Jos taikinan käsitteleminen tuntuu vaikealta, laita se hetkeksi pakkaseen, jolloin taikinassa oleva rasva jäähtyy ja taikinasta tulee kovempaa. Näin sen paineleminen piirakkavuokaan on helpompaa. (laktoositon, soijaton, sisältää kananmunaa)
Jos etsit oikein makoisan sienipiirakan ohjetta, tässä sinulle sellainen. Uskallamme jopa väittää, että tämä on paras koskaan maistamasi sienipiirakka. Piirakan valmistuksessa on tärkeää, että pohjasta tulee tarpeeksi ohut. Jos taikinan käsitteleminen tuntuu vaikealta, laita se hetkeksi pakkaseen, jolloin taikinassa oleva rasva jäähtyy ja taikinasta tulee kovempaa. Näin sen paineleminen piirakkavuokaan on helpompaa. (laktoositon, soijaton, sisältää kananmunaa)
Piirakkapohja: |
|
3 dl
|
vehnäjauhoja
|
125 g
|
Eleplant-pala + 1 rkl vuoan voiteluun
|
2 rkl
|
kylmää vettä
|
0,5 tl
|
suolaa
|
Täyte: |
|
1 l
|
metsäsieniä (kantarelleja, suppilovahveroita, mustatorvisieniä tai herkkutatteja)
|
1 rkl
|
Eleplantia
|
1
|
sipuli hienonnettuna
|
1
|
valkosipulinkynsi hienonnettuna
|
3
|
kananmunaa
|
1 dl
|
laktoositonta kuohukermaa
|
1 tl
|
suolaa
|
1 tl
|
rouhittua mustapippuria
|
1 dl
|
raastettua parmesaanijuustoa
|
1 ruukku
|
ruohosipulia hienonnettuna
|
5 oksaa
|
rosmariinia hienonnettuna
|
Koristeluun: |
|
tuoretta rosmariinia
|
Valmista piirakkapohja.
Valmista sienitäyte.
Koristele valmis sienipiirakka rosmariinin lehdillä.