Kurpitsasämpylät

Halloweenin herkullisimmat kurpitsasämpylät hurmaavat sekä ulkonäöllä että maulla! Täyteläinen myskikurpitsa tai hokkaidokurpitsa tuo sämpylätaikinaan mehevyyttä, ja nämä vegaaniset kurpitsasämpylät voi muotoilla aidon kurpitsan muotoon narujen avulla. Hauska nautittava syksyisinä iltapäivinä. Nämä sämpylät maistuvat lämpiminä vaikkapa Eleplantin kera. Sämpyläresepti on helppo muokata omien tarpeiden mukaan, ja taikinaan voi halutessaan lisätä ripauksen kurkumaa tuomaan lisää väriä ja makua. (maidoton, laktoositon, vegaaninen, pähkinätön)

Kurpitsasämpylät

Halloweenin herkullisimmat kurpitsasämpylät hurmaavat sekä ulkonäöllä että maulla! Täyteläinen myskikurpitsa tai hokkaidokurpitsa tuo sämpylätaikinaan mehevyyttä, ja nämä vegaaniset kurpitsasämpylät voi muotoilla aidon kurpitsan muotoon narujen avulla. Hauska nautittava syksyisinä iltapäivinä. Nämä sämpylät maistuvat lämpiminä vaikkapa Eleplantin kera. Sämpyläresepti on helppo muokata omien tarpeiden mukaan, ja taikinaan voi halutessaan lisätä ripauksen kurkumaa tuomaan lisää väriä ja makua. (maidoton, laktoositon, vegaaninen, pähkinätön)

10 annosta
90 min
Keskivaikea
 
 
Annosta

Ainekset

Kurpitsasose

1
pieni hokkaido -tai myskikurpitsa (n. 500 g)

Sämpylätaikina

dl
kauramaitoa
25
g
hiivaa
1
rkl
siirappia
1
tl
suolaa
2
tl
kurkumaa
n. 8
dl
vehnäjauhoja
dl
kurpitsasosetta
50
g
Eleplantia

Lisäksi

paisto/puuvillalankaa
n. 50
g
Eleplantia sulatettuna narujen kostuttamiseen

Valmistusohje

  1. Valmista ensin kurpitsasose.
  2. Kuori ja paloittele kurpitsa kuutioiksi. Laita uunipellille ja paahda kypsäksi 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. Soseuta.
  3. Valmista sämpylätaikina.
  4. Lämmitä kauramaito kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva.
  5. Lisää siirappi, suola ja kurkuma. Lisää puolet vehnäjauhoista ja sekoita.
  6. Lisää joukkoon kurpitsasose ja pehmeä Eleplant nokareina.
  7. Sekoita ja lisää loput jauhot vähitellen joukkoon, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.
  8. Kohota taikinaa n. 30 minuuttia.
  9. Leikkaa paistolanka n. 80 cm pituisiksi pätkiksi. Sulata Eleplant ja laita narut sulaan Elepantiin likoamaan.
  10. Kaada kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle. Jaa taikina kymmeneen osaan ja pyöritä pyöreiksi sämpylöiksi.
  11. Aseta taikinapallo rasvatun langan päälle. Nosta langanpäät ylös ja aseta ristiin. Pyöräytä taikinapallo ympäri ja solmi langat taas ristiin. Risti langat taikinan ympärille niin monta kertaa, että saat 8 osiota.
  12. Laita kurpitsasämpylät leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota noin 15 minuuttia.
  13. Paista kurpitsasämpylät 200-asteisessa uunissa 12−15 minuuttia.
  14. Leikkaa langat saksilla poikki ja poista sämpylöistä paiston jälkeen.