Kurpitsakääretorttu

Kurpitsakääretortun voi koristella suklaasta pursotetuilla hämäkinseiteillä tai muilla sokerikoristeilla. Mikäli et löydä kurpitsasosetta kaupasta, voit valmistaa sen keittämällä kuoritut kurpitsapalat kypsiksi ja soseuttamalla ne sen jälkeen sileäksi soseeksi sauvasekoittimella.

Kurpitsakääretorttu

Kurpitsakääretortun voi koristella suklaasta pursotetuilla hämäkinseiteillä tai muilla sokerikoristeilla. Mikäli et löydä kurpitsasosetta kaupasta, voit valmistaa sen keittämällä kuoritut kurpitsapalat kypsiksi ja soseuttamalla ne sen jälkeen sileäksi soseeksi sauvasekoittimella.

8 annosta
aktiivinen 1,5 h passiivinen 1 h
Helppo
 
 
Annosta

Ainekset

Ainekset

1
rkl
Eleplantia leivinpaperin voiteluun
4
kananmunaa
100
g
fariinisokeria
0,25
tl
suolaa
1,25
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
kanelia
1
tl
jauhettua inkivääriä
0,5
tl
muskottipähkinää
0,25
tl
jauhettua neilikkaa
1
tl
vaniljasokeria
30
g
Eleplant-pala sulatettuna
180
g
kurpitsapyreetä
3
rkl
sokeria kääretortun kumoamiseen

Täyte

300
g
maustamatonta tuorejuustoa
2,5
dl
kuohukermaa vaahdotettuna
50
g
tomusokeria
1
tl
vaniljasokeria

Kinuski

2
dl
fariinisokeria
2,5
dl
kermaa
2
rkl
Eleplantia
0,5
tl
suolaa

Valmistusohje

  1. Aseta leivinpaperi uunipellille niin, että se nousee tasaisesti myös pellin reunoille. Voitele leivinpaperi 1 rkl Eleplantia.
  2. Sekoita kulhossa kananmunat ja sokeri. Kuumenna kattilassa vesi kiehuvaksi. Vatkaa kananmunia vispilällä kulhossa veden päällä, kunnes sokeri on sulanut. Vatkaa tämän jälkeen munat kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella tai yleiskoneessa.
  3. Sekoita kaikki kuivat aineet sekaisin erillisessä kulhossa.
  4. Sekoita sulatettu lämmin Eleplant ja kurpitsapyree sekaisin omassa astiassa.
  5. Siivilöi kuivat aineet munavaahdon päälle ja kääntele varovasti nuolijalla munavaahdon joukkoon. Lisää joukkoon kurpitsapyree muutamassa osassa nuolijalla varovasti käännellen.
  6. Kaada valmis kääretorttutaikina uunipellille ja levitä tasaiseksi. Paista kääretorttutaikinaa 185-asteisessa uunissa 6 minuuttia, pyöritä pelti ympäri ja paista vielä 6–7 minuutin ajan. Nosta kypsä taikina pois uunista ja anna jäähtyä noin 2–3 minuutin ajan. Ripottele tällä välin 3 rkl sokeria toisen leivinpaperin päälle. Kumoa kääretorttu sokeroidun leivinpaperin päälle ja jätä odottamaan täyttämistä.
  7. Valmista täyte sekoittamalla kaikki ainekset kuohkeaksi vaahdoksi. Levitä vaahto jäähtyneen kääretorttupohjan päälle. Rullaa kääretorttu leivinpaperia apuna käyttäen.
  8. Valmista kinuski laittamalla fariinisokeri ja kerma kattilaan. Keitä aineksia keskikovalla teholla noin 5 minuutin ajan, kunnes kinuski on paksuuntunut. Sekoita lopuksi vispilällä joukkoon voi sekä suola ja anna kinuskin jäähtyä noin 15 minuuttia.
  9. Valuta kinuskia kääretortun pinnalle tai tarjoile se erikseen. Koristele lopuksi valmis kurpitsakääretorttu haluamillasi koristeilla.