Kurpitsakääretorttu on mehevä ja syksyinen herkku, joka sopii mainiosti halloweenin juhlapöytään. Halloween-kääretorttu on helppo viimeistellä suklaasta pursotetuilla koristeilla, hämähäkinseiteillä tai muilla sokeriyksityiskohdilla. Mikäli kaupasta ei löydy valmista kurpitsasosetta, voit valmistaa sen keittämällä kuoritut kurpitsapalat kypsiksi ja soseuttamalla ne sileäksi. Kurpitsakääretorttu yhdistää syksyiset maut ja näyttävän ulkonäön helposti nautittavaksi herkkupalaksi.
Kurpitsakääretorttu on mehevä ja syksyinen herkku, joka sopii mainiosti halloweenin juhlapöytään. Halloween-kääretorttu on helppo viimeistellä suklaasta pursotetuilla koristeilla, hämähäkinseiteillä tai muilla sokeriyksityiskohdilla. Mikäli kaupasta ei löydy valmista kurpitsasosetta, voit valmistaa sen keittämällä kuoritut kurpitsapalat kypsiksi ja soseuttamalla ne sileäksi. Kurpitsakääretorttu yhdistää syksyiset maut ja näyttävän ulkonäön helposti nautittavaksi herkkupalaksi.
Linkki: Halloweenin haamukakku
Sisältö: Eleplantilta löydät ideoita myös muihin halloween-tarjoiluihin. Karmivien herkkupalojen ystäville sopii esimerkiksi halloweenin haamukakku, joka täydentää juhlapöydän tunnelman hauskasti ja näyttävästi.
Kääretorttupohja |
|
|
1 rkl
|
Eleplantia leivinpaperin voiteluun
|
|
4
|
kananmunaa
|
|
100 g
|
fariinisokeria
|
|
0,25 tl
|
suolaa
|
|
1,25 dl
|
vehnäjauhoja
|
|
1 tl
|
leivinjauhetta
|
|
1 tl
|
kanelia
|
|
1 tl
|
jauhettua inkivääriä
|
|
0,5 tl
|
muskottipähkinää
|
|
0,25 tl
|
jauhettua neilikkaa
|
|
1 tl
|
vaniljasokeria
|
|
30 g
|
Eleplant-pala sulatettuna
|
|
180 g
|
kurpitsapyreetä
|
|
3 rkl
|
sokeria kääretortun kumoamiseen
|
Kääretorttutäyte |
|
|
300 g
|
maustamatonta tuorejuustoa
|
|
2,5 dl
|
kuohukermaa vaahdotettuna
|
|
50 g
|
tomusokeria
|
|
1 tl
|
vaniljasokeria
|
Kinuski |
|
|
2 dl
|
fariinisokeria
|
|
2,5 dl
|
kermaa
|
|
2 rkl
|
Eleplantia
|
|
0,5 tl
|
suolaa
|
Aseta leivinpaperi uunipellille niin, että se nousee tasaisesti myös pellin reunoille. Voitele leivinpaperi 1 rkl Eleplantia.
Sekoita kulhossa kananmunat ja sokeri. Kuumenna kattilassa vesi kiehuvaksi. Vatkaa kananmunia vispilällä kulhossa veden päällä, kunnes sokeri on sulanut. Vatkaa tämän jälkeen munat kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella tai yleiskoneessa.
Sekoita kaikki kuivat aineet sekaisin erillisessä kulhossa.
Sekoita sulatettu lämmin Eleplant ja kurpitsapyree sekaisin omassa astiassa.
Siivilöi kuivat aineet munavaahdon päälle ja kääntele varovasti nuolijalla munavaahdon joukkoon. Lisää joukkoon kurpitsapyree muutamassa osassa nuolijalla varovasti käännellen.
Kaada valmis kääretorttutaikina uunipellille ja levitä tasaiseksi. Paista kääretorttutaikinaa 185-asteisessa uunissa 6 minuuttia, pyöritä pelti ympäri ja paista vielä 6–7 minuutin ajan. Nosta kypsä taikina pois uunista ja anna jäähtyä noin 2–3 minuutin ajan. Ripottele tällä välin 3 rkl sokeria toisen leivinpaperin päälle. Kumoa kääretorttu sokeroidun leivinpaperin päälle ja jätä odottamaan täyttämistä.
Valmista täyte sekoittamalla kaikki ainekset kuohkeaksi vaahdoksi. Levitä vaahto jäähtyneen kääretorttupohjan päälle. Rullaa kääretorttu leivinpaperia apuna käyttäen.
Valmista kinuski laittamalla fariinisokeri ja kerma kattilaan. Keitä aineksia keskikovalla teholla noin 5 minuutin ajan, kunnes kinuski on paksuuntunut. Sekoita lopuksi vispilällä joukkoon voi sekä suola ja anna kinuskin jäähtyä noin 15 minuuttia.
Valuta kinuskia kääretortun pinnalle tai tarjoile se erikseen. Koristele lopuksi valmis kurpitsakääretorttu haluamillasi koristeilla.