Kimchipannukakkuja, soijamajoneesia ja pikkelöityjä kurkkuja

Kimchipannukakku on korealaisen street foodin klassikko, jolle leimallisinta ovat  rapeaksi paistettu taikina ja kimchin voimakas, hapatettu maku. Reseptissämme korealaiset pannukakut tarjoillaan täyteläisen soijamajoneesin ja pikkelöityjen korealaisten kurkkujen kanssa, jotka tuovat mukaan raikkautta ja lempeää happamuutta. Kontrastit tekevät annoksesta samanaikaisesti lohdullisen ja pirteän – täydellisen naposteltavan illanistujaisiin. Miedomman version saat korvaamalla kimchin esimerkiksi kevätsipulilla, sienillä tai varhaiskaalilla.

                                                   

Kimchipannukakkuja, soijamajoneesia ja pikkelöityjä kurkkuja

Kimchipannukakku on korealaisen street foodin klassikko, jolle leimallisinta ovat  rapeaksi paistettu taikina ja kimchin voimakas, hapatettu maku. Reseptissämme korealaiset pannukakut tarjoillaan täyteläisen soijamajoneesin ja pikkelöityjen korealaisten kurkkujen kanssa, jotka tuovat mukaan raikkautta ja lempeää happamuutta. Kontrastit tekevät annoksesta samanaikaisesti lohdullisen ja pirteän – täydellisen naposteltavan illanistujaisiin. Miedomman version saat korvaamalla kimchin esimerkiksi kevätsipulilla, sienillä tai varhaiskaalilla.

                                                   

10 annosta
1 h 15 min
Helppo
 
 
Annosta

Ainekset

Pikkelöidyt kurkut

1
dl
vettä
1
dl
omena-, riisi- tai valkoviinietikkaa
1
dl
sokeria
1
tl
suolaa
1
tl
seesaminsiemeniä
1
kurkku ohueksi viipaloituna

Soijamajoneesi

300
g
vegaanista majoneesia
0,33
dl
soijaa

Pannukakkutaikina

1,5
dl
leivinjauhetta
0,5
tl
ruokasoodaa
3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
hienoa riisijauhoa
1
dl
tapioka- tai maissitärkkelystä
1
tl
suolaa
5
dl
vichyä
400
g
kimchiä
0,5
nippu
kevätsipulia hienonnettuna
2
dl
Eleplant juoksevaa pannukakkujen paistamista varten
0,5
nippu
kevätsipulia koristeluun

Valmistusohje

  1. Valmista pikkelöidyt kurkut kuumentamalla vesi, etikka ja sokeri kattilassa, kunnes sokeri on liuennut nesteisiin. Mausta liemi suolalla. Anna liemen jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja lisää joukkoon seesaminsiemenet ja viipaloidut kurkut. Laita kurkut sivuun maustumaan.
  2. Valmista soijamajoneesi sekoittamalla ainekset sekaisin kulhossa.
  3. Valmista pannukakkutaikina sekoittamalla kuivat aineet sekaisin. Lisää kuivien aineiden joukkoon vichy ja sekoita vispilällä tasaiseksi. Lisää lopuksi joukkoon kimchi ja hienonnettu kevätsipuli. Anna taikinan turvota noin 10 minuutin ajan.
  4. Kuumenna blinipannu ja lisää pannulle Eleplantia. Lusikoi noin 1½ dl pannukakkumassaa pannulle. Paista pannukakut molemmin puolin kullanruskeiksi ja rapeiksi. Mikäli pannu kuivuu paistamisen aikana lisää pannulle Eleplantia. Nosta pannukakut kuivumaan talouspaperin päälle. Tarjoile valmiit kimchipannukakut pikkelöityjen kurkkujen ja soijamajoneesin kanssa.