Kimchipannukakku on korealaisen street foodin klassikko, jolle leimallisinta ovat rapeaksi paistettu taikina ja kimchin voimakas, hapatettu maku. Reseptissämme korealaiset pannukakut tarjoillaan täyteläisen soijamajoneesin ja pikkelöityjen korealaisten kurkkujen kanssa, jotka tuovat mukaan raikkautta ja lempeää happamuutta. Kontrastit tekevät annoksesta samanaikaisesti lohdullisen ja pirteän – täydellisen naposteltavan illanistujaisiin. Miedomman version saat korvaamalla kimchin esimerkiksi kevätsipulilla, sienillä tai varhaiskaalilla.
Kimchipannukakku on korealaisen street foodin klassikko, jolle leimallisinta ovat rapeaksi paistettu taikina ja kimchin voimakas, hapatettu maku. Reseptissämme korealaiset pannukakut tarjoillaan täyteläisen soijamajoneesin ja pikkelöityjen korealaisten kurkkujen kanssa, jotka tuovat mukaan raikkautta ja lempeää happamuutta. Kontrastit tekevät annoksesta samanaikaisesti lohdullisen ja pirteän – täydellisen naposteltavan illanistujaisiin. Miedomman version saat korvaamalla kimchin esimerkiksi kevätsipulilla, sienillä tai varhaiskaalilla.
Pikkelöidyt kurkut |
|
1 dl
|
vettä
|
1 dl
|
omena-, riisi- tai valkoviinietikkaa
|
1 dl
|
sokeria
|
1 tl
|
suolaa
|
1 tl
|
seesaminsiemeniä
|
1
|
kurkku ohueksi viipaloituna
|
Soijamajoneesi |
|
300 g
|
vegaanista majoneesia
|
0,33 dl
|
soijaa
|
Pannukakkutaikina |
|
1,5 dl
|
leivinjauhetta
|
0,5 tl
|
ruokasoodaa
|
3 dl
|
vehnäjauhoja
|
1 dl
|
hienoa riisijauhoa
|
1 dl
|
tapioka- tai maissitärkkelystä
|
1 tl
|
suolaa
|
5 dl
|
vichyä
|
400 g
|
kimchiä
|
0,5 nippu
|
kevätsipulia hienonnettuna
|
|
|
2 dl
|
Eleplant juoksevaa pannukakkujen paistamista varten
|
|
|
0,5 nippu
|
kevätsipulia koristeluun
|