Gochujang-keksit

Gochujang-keksit maistuvat herkullisen makeilta. Lämpimän vivahteensa ne saavat korealaisesta chilitahnasta, joka antaa perinteiselle makeudelle pienen, mutta tunnistettavan potkun. Cookiesit saavat pehmeän ja kinuskisen koostumuksen sulatetusta Eleplantista ja sokerista. Gochujang cookiesit ovat monikäyttöisiä jälkiruokapöydässä. Voit syödä niitä sellaisenaan, nauttia sinihomejuuston kanssa tai rakentaa niistä jäätelön avulla vaikka ice cream sandwicheja.

Gochujang-keksit

Gochujang-keksit maistuvat herkullisen makeilta. Lämpimän vivahteensa ne saavat korealaisesta chilitahnasta, joka antaa perinteiselle makeudelle pienen, mutta tunnistettavan potkun. Cookiesit saavat pehmeän ja kinuskisen koostumuksen sulatetusta Eleplantista ja sokerista. Gochujang cookiesit ovat monikäyttöisiä jälkiruokapöydässä. Voit syödä niitä sellaisenaan, nauttia sinihomejuuston kanssa tai rakentaa niistä jäätelön avulla vaikka ice cream sandwicheja.

12 annosta
1 h 15 min
Helppo
Gochujang-keksit

Korealaista ruokaa

Korea-teeman ystävien kannattaa tutustua myös herkulliseen Korean fried chicken -reseptiin, joka täydentää gochujang-keksien makumaailmaa.

 
 
Annosta

Ainekset

Gochujang-seos

1
rkl
Eleplantia huoneenlämpöisenä
2
rkl
ruokosokeria
1
rkl
gochujang-tahnaa

Keksitaikina

100
g
Eleplantia huoneenlämpöisenä
200
g
sokeria
1
kananmuna
1
tl
vaniljasokeria
1,5
tl
inkiväärijauhetta
0,5
tl
kanelia
0,5
tl
suolaa
0,5
tl
ruokasoodaa
3
dl
vehnäjauhoja

Valmistusohje

Gochujang-seos

  1. Sekoita gochujang-tahnan ainekset keskenään tasaiseksi tahnaksi.

Keksitaikina

  1. Vaahdota Eleplant ja sokeri yleiskoneessa tai sähkövatkaimella. Lisää joukkoon kananmuna ja sekoita.
  2. Sekoita kuivat aineet sekaisin erillisessä kulhossa, siivilöi sokerivaahdon joukkoon ja sekoita. Siirrä taikina jääkaappiin kovettumaan noin 15 minuutiksi.
  3. Ota taikina pois kylmästä. Lisää gochujang-seosta taikinaan muutamassa osassa ja pyyhi lusikalla, jotta saat muodostettua marmorimaista kuvioita.

Keksien paistaminen

  1. Lusikoi keksikauhalla tai ruokalusikalla 6–9 palloa taikinaa leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  2. Jätä pallojen väliin hyvin tilaa, sillä pallo laajenee reilusti. Paista 180-asteisessa uunissa noin 10–13 minuutin ajan.
  3. Anna gochujang cookiesien jäähtyä noin 20–30 minuuttia ennen tarjoilua.