3 annosta
2 h
Helppo
Joulupöydän klassikko saaristolaisleipä valmistuu helposti vegaanisena. Maukas leipää sopii myös tuliaiseksi tai lahjaksi. Appelsiinimehun sijaan voit kokeilla leivän valmistusta myös esimerkiksi karpalo- tai omenamehulla. (vegaaninen, laktoositon, maidoton, kananmunaton, pähkinätön)
Joulupöydän klassikko saaristolaisleipä valmistuu helposti vegaanisena. Maukas leipää sopii myös tuliaiseksi tai lahjaksi. Appelsiinimehun sijaan voit kokeilla leivän valmistusta myös esimerkiksi karpalo- tai omenamehulla. (vegaaninen, laktoositon, maidoton, kananmunaton, pähkinätön)
Saaristolaisleivän taikina |
|
1 l
|
appelsiinimehua
|
2 ps
|
kuivahiivaa (22 g)
|
1 rkl
|
suolaa
|
2 dl
|
tummaa siirappia
|
5 dl
|
kaljamaltaita
|
5 dl
|
ruisjauhoja
|
13 dl
|
vehnäjauhoja
|
100 g
|
Eleplant-pala
|
Eleplantia vuokien voiteluun
|
|
Pinnalle |
|
50 g
|
Eleplant-pala
|
½ dl
|
tummaa siirappia
|