Eleplant synttärikakku

Synttärikakku, jos mikä, saa olla näyttävä ja tietysti herkullinen! Juuri siinä tämä Eleplantin juhlakakku onnistuu. Mehevän kakkupohjan väliin levittyvä kirsikkamousse tuo makuun lempeää makeutta, kun taas raikas vadelmakuorrute viimeistelee kokonaisuuden. Kun kuorrutuksen tekee Eleplantista ja tomusokerista, tulee siitä täydellisen valkoinen.

Eleplant synttärikakku

Synttärikakku, jos mikä, saa olla näyttävä ja tietysti herkullinen! Juuri siinä tämä Eleplantin juhlakakku onnistuu. Mehevän kakkupohjan väliin levittyvä kirsikkamousse tuo makuun lempeää makeutta, kun taas raikas vadelmakuorrute viimeistelee kokonaisuuden. Kun kuorrutuksen tekee Eleplantista ja tomusokerista, tulee siitä täydellisen valkoinen.

15 annosta
aktiivinen 2 h, passiivinen 12 h
Keskivaikea
Eleplant synttärikakku

Muita ideoita synttäreiden herkkupöytään

Rocky Road ja Porkkanakakku karpalokinuskilla

Eleplantilta löydät runsaasti joka makuun sopivia ideoita synttäritarjoiluiden suunnitteluun. Rocky Road hurmaa rennolla suklaisuudellaan, kun taas porkkanakakku karpalokinuskilla tuo pöytään mehevää mausteisuutta ja syksyistä sävyä. Nämä herkut tekevät synttäritarjoiluista unohtumattomat!

 
 
Annosta

Ainekset

Kakkupohja

6
kananmunaa
3
dl
sokeria
3
dl
vehnäjauhoa
1
dl
maissitärkkelystä
1,5
tl
leivinjauhetta
50
g
Eleplantia

Täyte

250
g
pakastekirsikkaa
1
dl
sokeria
2
rkl
vettä
5
liivatelehteä
4
dl
kermaa
1,5
dl
sokeria
350
g
tuorejuustoa
1
sitruunan mehu

Kakkupohjan ostutus

1
dl
sitruunamehua
1
dl
vettä

Vadelmakuorrute

500
g
Eleplant-pala
500
g
tomusokeria
1,5
rkl
pakastekuivattua vadelmaa

Pinnalle

1
rs
tuoreita vadelmia
syötäviä kukkia
pakastekuivattua vadelmaa

Valmistusohje

Kakkupohja

  1. Valmista kakkupohja. Vaahdota kananmunat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään vehnäjauho, maissitärkkelys sekä leivinjauhe ja siivilöi muna-sokerivaahdon joukkoon. Sekoita käännellen. Sulata Eleplant ja sekoita hieman jäähtyneenä varovasti taikinan joukkoon.

  2. Vuoraa korkean irtopohjavuoan (halkaisija n. 20 cm) pohja ja reunat leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Paista kakkupohjaa 160-asteisessa uunissa n. 35 minuuttia. Kokeile kakkupohjan kypsyys esimerkiksi hammastikulla. Pohja on kypsä, mikäli tikkuun ei tartu tahmeaa taikinaa.

  3. Anna pohjan jäähtyä hyvin, mielellään seuraavaan päivään. Leikkaa pohja kolmeen osaan.

 

Kirsikkamousse

  1. Laita jäiset kirsikat, sokeri ja vesi kattilaan. Keitä keskilämmöllä noin 5 minuuttia ja soseuta.

  2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma ja sokeri. Lisää joukkoon tuorejuusto ja sekoita. Kuumenna sitruunamehu kattilassa ja lisää joukkoon puristetut liivatteet. Lisää seos kermavaahdon joukkoon. Lisää lopuksi soseutetut kirsikat ja sekoita tasaiseksi.

 

Kakku

  1. Kokoa kakku irtopohjavuoan sisälle. Kostuta pohja sitruunamehun ja veden seoksella. Lisää puolet kirsikkamoussesta. Lisää seuraava pohja, kostuta ja lisää loput mousset. Lisää päälle viimeinen kakkupohjakerros ja kostuta pinta. Anna kakun hyytyä vähintään 4 tuntia, mielellään seuraavaan päivään, jotta täytteet ovat täysin hyytyneet ja kakku asettunut.

 

Kakun kuorrute

  1. Valmista kuorrute. Ota Eleplant hyvissä ajoin huoneenlämpöön ennen kreemin valmistusta. Vaahdota pehmeä Eleplant ja lisää joukkoon tomusokeri. Sekoita tasaiseksi kreemiksi.

  2. Laita kreemi pursotinpussiin. Pursota kakku kauttaaltaan ohuelti kreemillä ja tasoita pinta kuumaan veteen kastetulla ja kuivatulla paletilla tai muulla tasoituslastalla.

  3. Lisää ylijääneeseen kreemiin 1−2 rkl pakastekuivattua vadelmaa ja levitä vadelmalla maustettua kreemiä kakun alaosaan. Voit pursottaa vadelmakreemiä myös ohuina nauhoina kakun pinnalle.

 

Kakun koristelu

  1. Koristele kakku tuoreilla ja pakastekuivatuilla vadelmilla sekä syötävillä kukilla. Lisää lopuksi synttärikakkuun kakkukynttilä.