Gochujang cookies

Gochujang cookiesit ovat monikäyttöisiä jälkiruokapöydässä. Voit syödä niitä sellaisenaan, nauttia sinihomejuuston kanssa tai rakentaa niistä jäätelön kanssa ice cream sandwicheja.

Gochujang cookies

Gochujang cookiesit ovat monikäyttöisiä jälkiruokapöydässä. Voit syödä niitä sellaisenaan, nauttia sinihomejuuston kanssa tai rakentaa niistä jäätelön kanssa ice cream sandwicheja.

12 annosta
1 h 15 min
Helppo
 
 
Annosta

Ainekset

Cochujang-seos

1
rkl
Eleplantia huoneenlämpöisenä
2
rkl
ruokosokeria
1
rkl
gochujang-tahnaa

Cookie taikina

100
g
Eleplantia huoneenlämpöisenä
200
g
sokeria
1
kananmuna
1
tl
vaniljasokeria
1,5
tl
inkiväärijauhetta
0,5
tl
kanelia
0,5
tl
suolaa
0,5
tl
ruokasoodaa
3
dl
vehnäjauhoja

Valmistusohje

  1. Sekoita gochujang-tahnan ainekset keskenään tasaiseksi tahnaksi.
  2. Vaahdota Eleplant ja sokeri yleiskoneessa tai sähkövatkaimella. Lisää joukkoon kananmuna ja sekoita.
  3. Sekoita kuivat aineet sekaisin erillisessä kulhossa, siivilöi sokerivaahdon joukkoon ja sekoita. Siirrä taikina jääkaappiin kovettumaan noin 15 minuutiksi.
  4. Ota taikina pois kylmästä. Lisää gochujang-seosta taikinaan muutamassa osassa ja pyyhi lusikalla, jotta saat muodostettua marmorimaista kuvioita.
  5. Lusikoi keksikauhalla tai ruokalusikalla 6–9 palloa taikinaa leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Jätä pallojen väliin hyvin tilaa, sillä pallo laajenee reilusti. Paista 180-asteisessa uunissa noin 10–13 minuutin ajan. Anna gochujang cookiesien jäähtyä noin 20–30 minuuttia ennen tarjoilua.